Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:50 24 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin de presa IPJ

ro

10 Feb, 2016 15:13 617 Marime text

 
 Infracţiuni la regimul rutier
 
 La data de 09.02.2016, la ora 14.45, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraş Negru Vodă l-au depistat pe I.C., în vârstă de 38 de ani, care conducea un autoturism pe strada Tufănelor, din sat Vîlcelele, judeţul Constanţa, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
 
 
 La data de 09.02.2016, la ora 12.23, T. N. a condus un autoturism pe bulevardul Alexandru Lăpuşneanu, pe banda nr. 4 şi ajungând în zona intersecţiei semaforizate cu strada Poporului, schimbând brusc direcţia de deplasare, fără să se asigure, pătrunde pe banda nr. 5 unde intră în coliziune cu un alt autoturism, care circula pe banda nr. 5
 Accidentul s-a soldat cu vătămarea corporală uşoară a unui pasager din autoturismul care circula regulamentar.
 
 La data de 09.02.2016, la ora 07.30, S. I. a care condus un autoturism pe DJ 228, dinspre localitatea Poarta Albă către oraşul Ovidiu şi ajungând la km 12+200, din cauza neadaptării vitezei la condiţiile de drum alunecos, a pierdut controlul volanului, părăsind şoseaua în partea dreaptă, răsturnându-se în afara părţii carosabile.
 Accidentul s-a soldat cu vătămarea corporală uşoară a unui pasager.
 
 La data de 09.02.2016, la ora 18.30, N. I. G. a condus un autoturism pe aleea de ieşire din Portul Constanța Poarta 1, a virat stânga pentru a se încadra pe strada Marinarilor, moment în care a surprins şi accidentat pe O. A., care fiind sub influenţa băuturilor alcoolice s-a angajat în traversarea străzii prin loc nepermis.
Accidentul s-a soldat cu vătămarea corporală uşoară a pietonului.
 La data de 09.02.2016, la ora 20.40, S. G., a condus un autoturism, pe Bulevardul 1 Mai, dinspre pod ,, Doraly” către Far, pe banda nr. 1 și ajungând în dreptul unui marcaj pietonal, din cauza nepăstrării unei distanţe de siguranţă în mers, a intrat în coliziune faţă-spate cu un alt autoturism, care a oprit pentru a acorda prioritate de trecere pietonilor angajați în traversare.
 În urma accidentului rutier a rezultat vătămarea corporală uşoară a pasagerei dreapta față din autoturismul care oprise pentru a acorda prioritate de trecere pietonilor.
 Conducătorul autoturismului, S. G. a refuzat testarea alcoolscop și recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
 
 La data de 09.02.2016, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier l-au depistat pe C. M. L., în vârstă de 25 ani, din localitatea Făcăieni, judeţul Ialomiţa, care a condus o motocicletă cu viteza de 148 km/h, în municipiul Constanţa, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
 
 La data de 09.02.2016, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraş Murfatlar l-au depistat pe D. D.I., în vârstă de 21 ani, din localitatea Cobadin, care a condus un autoturism pe raza oraşului Murfatlar, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
 
 La data de 08.02.2016, la ora 23.45, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraş Negru Vodă, l-au depistat pe C. I.L., în vârstă de 35 ani, din oraşul Negru Vodă, care a condus un autoturism neînmatriculat.
 
 De asemenea, la data de 09.02.2016, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraş Negru Vodă, l-au depistat pe I. C., în vârstă de 38 de ani, din satul Vâlcelele, care a condus un autoturism pe raza localităţii Vâlcele, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
 

 La data de 09.02.2016, la ora 16.00, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Medgidia, l-au depistat pe I.E., în vârstă de 26 ani, din Cobadin, jud. Constanţa, care a condus un atelaj hipo neînregistrat, pe strada Liliacului din Cobadin iar din cauza neatenţiei, a intrat in coliziune cu un autoturism, ce se afla parcat în afara părţii carosabile, pe un podeţ, pe sensul opus de mers al conducătorului de atelaj.

In urma accidentului, a rezultat vătămarea corporală uşoară a conducătorului atelajului, acesta fiind transportat la Spitalul Medgidia.

Cercetările continuă pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor producerii evenimentului.

 
În cauze s-au întocmit dosare penale.
 
 
 
 
 Executare mandate de arestare
 
 La data de 09.02.2016, poliţiştii Compartimentului Urmăriri din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale, l-au depistat pe raza municipiului Constanţa, pe M.M., în vârstă de 37 de ani, din oraş Năvodari, pe numele căruia Tribunalul Călăraşi a emis la data de 08.02.2016 un mandat de executare, acesta fiind condamnat la 4 ani închisoare pentru comiterea infracţiunii de proxenetism.
 
La data de 09.02.2016, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraş Ovidiu l-au depistat M. I., în vârstă de 41 de ani, din oraş Ovidiu, care poseda un mandat de executare a pedepsei închisorii, emis de Judecătoria Constanţa, pentru comiterea infracţiunii de ultraj.
 
 
 La data de 09.02.2016, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraş Ovidiu l-au depistat A.A.C., în vârstă de 48 de ani, din oraş Ovidiu, care poseda un mandat de executare a pedepsei închisorii, emis de Judecătoria Constanţa, pentru comiterea infracţiunii de ultraj.
 
 
Cercetat în stare de reţinere de către poliţişti
 
 În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale, l-au identificat pe B.N., în vârstă de 42 de ani, bănuit de comiterea unei tâlhării.
 Acesta, la data de 05.02.2016, la ora 23.00, exercitând acte de violenţă asupra unui bărbat l-ar fi deposedat de suma de 380 de lei şi de două telefoane mobile.
 B.N. a fost reţinut pe bază de ordonanţă urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat Instanţei de Judecată cu propunere de arestare preventivă.
 
 
Minoră bănuiă de comiterea mai multor furturi, identificată şi reţinută de poliţişti
 
Urmare a investigaţiilor efectuate în cazul unui furt de telefon mobil din incinta unui complex comercial din municipiul Constanţa, poliţiştii Secţiei 2 au identificat o minoră în vârstă de 16 ani banuită de comiterea faptei.
Aceasta, la data de 20.01.2016, profitând de neatenţia angajaţilor, ar fi sustras din incinta unui complex comercial un telefon mobil. Extinzând cercetările, oamenii legii au stabilit că aceasta este banuită de comiterea a încă patru furturi.
Astfel, la data de 19.01.2016, ar fi sustras două telefoane mobile, la data de 11.01.2016 ar fi sustras un telefon mobil, la data de 20.12.2015 ar fi sustras un portofel ce conţinea documente şi bani iar la data de 21.02.2015 ar fi sustras o poşetă dintr-un cărucior din incinta unui supermarket.
Prejudiciul cauzat a fost parţial recuperat, cercetările fiind continuate in vederea documentării întregii activităţi infracţionale a acesteia.
Minora a fost reţinută pe bază de ordonanţă urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentată Instanţei de Judecată cu propunerea de arestare preventivă.
 
Bănuit de comiterea unui furt, identificat de către poliţişti
 
La data de 10.02.2016, la ora 04.30, poliţiştii Secției 1, l-au depistat pe Ș.Ș., de 21 ani, pe Bulevardul Mamaia, care avea asupra sa două biciclete.
Din verificările și cercetările efectuate de către poliţişti s-a stabilit faptul că Ș.Ș., prin spargerea lacătului cu care era asigurat un garaj de pe str. Unirii, a sustras cele doua biciclete.
Cercetările sunt continuate de către lucrătorii Secției 1 Poliție sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii