Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:28 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin de presă IPJ

ro

27 Jul, 2014 13:51 1110 Marime text
La data de 25 iulie a.c., poliţiştii din Constanţa au identificat şi depistat un bărbat bănuit de comiterea unei tâlhării asupra unei femei la data de 4 iulie a.c., în persoana lui M. Costel, de 31 de ani.
Faţă de acesta poliţiştii au dispus luarea măsurii reţinerii preventive pentru 24 de ore pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie, fiind prezentat Parchetului şi Judecătoriei Constanţa, cu propunere de arestare preventivă, Judecătoria dispunând arestarea bărbatului pe o perioadă de 30 zile.
 
La data de 25 iulie a.c., ora 00.10, poliţiştii din Mamaia a fost sesizaţi prin 112 despre faptul că, pe plaja din zona Hotelului Victoria, o persoană necunoscută i-a sustras unei femei din poşetă 240 lei, profitând de neatenţia acesteia.
Patrula de siguranţă publică deplasată la faţa locului, formată din poliţişti şi jandarmi din cadrul GMJ Constanţa, a constatat că cele reclamate se confirmă, iar în baza semnalmentelor furnizate de partea vătămată, s-a reuşit imediat identificarea unui tânăr de 34 de ani, din Târgu-Jiu, bănuit de comiterea furtului. În urma cercetărilor efectuate şi a probatoriului administrat bărbatul a recunoscut fapta comisă şi, întrucât prejudicial a fost recuperat în totalitate, partea vătămată şi-a retras plângerea intervenind împăcarea părţilor.
 
La data de 25 iulie a.c., poliţiştii au fost sesizaţi prin 112, de o femeie de 74 ani, din Constanta, cu privire la faptul că, în timp ce se afla în locuinţa sa situată pe strada Soveja, o persoana de sex masculin a pătruns în imobil pe geamul de la dormitor lăsat deschis.
Echipajul de politie ajuns la faţa locului a identificat şi reţinut pe C. Costel de 42 ani, din judeţul Neamţ, care a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat Parchetului şi Judecătoriei Constanţa, cu propunere de arestare preventivă.
 
La data de 25 iulie a.c., poliţiştii în colaborare cu lucrătorii din cadrul Enel Distribuţie Dobrogea SA au organizat şi executat o acţiune, pe linia prevenirii şi combaterii sustragerilor de energie electrică.
Astfel, poliţiştii au depistat pe Ş. Iancu de 54 de ani, din municipiul Constanţa, care, în calitatea de administrator al unei societăţi comerciale, a branşat ilegal imobilul administrat din localitatea Techirghiol, la reţeaua electrică şi a sustras aproximativ 10.000 Kw.
De asemenea, poliţiştii din Rasova au depistată M. Mariana de 32 de ani, care sustrăgea energie electrică, printr-o instalaţie directă branşată la reţeaua de energie electrică fără ca aceasta să fie contorizată.
Totodată, poliţiştii din Ovidiu au identificat un imobil situat în localitate, racordat ilegal la reţeaua de energie electrică.
Şi poliţiştii din Năvodari cercetează în stare de libertate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt, executarea şi folosirea de instalaţii clandestine în scopul racordării la reţeaua electrică pe M. Rareş de 35 ani, care a fost depistat în timp ce sustrăgea energie electrică.
Tuturor persoanelor li s-au întocmit dosare penale, fiind cercetate în stare de liberate pentru săvârşirea infracţiunilor de furt şi executarea sau folosirea de instalaţii clandestine în scopul racordării directe la reţea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare, faptă prevăzută şi pedepsită de Art. 92, alin. 2 din Legea123/2012, prejudiciul cauzat urmând a fi stabilit de către lucrătorii S.C. Enel Distribuţie Dobrogea S.A.
 
La data de 25.07.2014, ora 13.40, poliţiştii Secției 3 Constanţa au fost sesizați de un bărbat, cu privire la faptul că, acesta a reţinut trei tineri cu vârste cuprinse între 19 ani şi 23 de ani, care demontaseră și încercau să sustragă din curtea unui imobil mai multe bucăţi metalice.
În cauză poliţiştii au întocmit dosare de cercetare penală, cercetările fiind continuate cu tinerii în stare de libertate.
 
La data de 26.07.2014, poliţiştii din Techirghiol au fost sesizaţi prin 112, cu privire la faptul că în cursul nopţii, în jurul orelor 00.08, T. Răzvan a pătruns într-o locuinţă şi prin violenţă a sustras suma de 700 lei.
La scurt timp poliţiştii au reuşit depistarea bărbatului, acesta fiind reţinut pe ordonanţă pentru 24 de ore şi apoi arestat preventiv pentru 30 de zile, fiind cercetat pentru tâlhărie.
 
La data de 26.07.2014, ora 16.22, poliţiştii au fost sesizaţi prin 112 de către un bărbat cu privire la faptul că, în aceeaşi zi, în jurul orelor 14.00, în timp ce se afla la autogara din Constanţa, o persoană necunoscută l-a abordat şi i-a prezentat spre vânzare un telefon mobil, care se afla într-o husă de culoare neagră, contra sumei de 170 lei, iar în urma efectuării tranzacţiei, partea vătămată a constatat că în loc de telefon, în interiorul husei se afla o bucată de gresie cu dimensiunile unui telefon.
Echipa de poliţie s-a deplasat la faţa locului, iar în urma activităţilor întreprinse l-au identificat imediat pe bănuit, în persoana lui T. Vasile.
În cauză se efectuează cercetări de către poliţiştii Secţiei 3, cu bărbatul în stare de libertate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune şi pentru recuperarea prejudiciului cauzat.
 
La data de 26.07.2014, ora 14.45, poliţiştii din Hârşova au fost sesizaţi despre faptul că persoane necunoscute au sustras dintr-un magazin suma de 3000 lei.
În urma investigaţiilor poliţiştii au identificat şi depista trei bărbaţi, unul de 70 de ani, altul de 43 şi cel de-al treilea de 18 ani, bănuiţi de comiterea faptei. Cercetările sunt continuate de poliţişti cu bărbaţii în stare de libertate.
 
În noaptea de 26.07.2014, poliţiştii Serviciului Rutier, împreună cu cei din cadrul Biroului Rutier Constanţa şi Biroului Rutier Mangalia au organizat şi desfăşurat o acţiune pe linia disciplinării conducătorilor auto care se află sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, ocazie s-a acţionat în 23 de zone, fiind întocmite 7 dosare penale, din care 5 pentru conducere sub influenţa alcoolului, 2 pentru conducere fără permis, fiind aplicate 36 de sancţiuni în valoare de 28.080 lei, fiind reţinute şi 29 permise pentru conducere sub influenţa alcoolului şi retras un certificat de înmatriculare.
 
EXEMPLE:
          La data de 26.07.2014, ora 04.00, G. Tiberiu a condus un autoturism pe strada Al. Lapuşneanu din municipiul Constanţa, în timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, rezultatul testului cu aparatul Drager fiind de 0,61 mg/l alcool în aerul expirat.
          La data de 26.07.2014, ora 04.40, S. Oana a condus un autoturism pe bulevardul Mamaia din municipiul Constanţa, în timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, având o alcoolemie de 0,43 mg/l alcool pur în aer expirat.
În ambele cauze poliţiştii rutieri au fost întocmit dosare de cercetare penală.
 
COMPARTIMENTUL DE RELAŢII PUBLICE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii