Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:46 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin de presă IPJ

ro

16 Jul, 2014 13:05 1133 Marime text
Evenimente rutiere

          La data de 15 iulie a.c., ora 12.45, M. S. a condus un autovehicul pe strada Mircea cel Bătrân, dinspre bulevardul Ferdinand către bulevardul Mamaia şi ajungând în zona intersecţiei cu strada Tudor Vladimirescu, datorită neatenţiei în conducere, a acroşat un autovehicul, în aceeaşi direcţie de mers.
           În urma impactului primul autovehicul a fost proiectat în alte două, care se aflau parcate pe trotuarul din stânga al străzii, pe sensul de mers către bulevardul Mamaia şi care au fost împinse într-un pieton, în afara părţii carosabile, pe trotuar.
          În urma accidentului o persoană a fost rănită uşor.

          La aceeaşi dată, ora 13.20, B. R. a condus un autovehicul pe DN2A, dinspre municipiul Constanţa, către localitatea Hârşova, iar la intersecţie cu DJ 223 a efectuat viraj către stânga, fără a se asigura şi a intrat în coliziune cu un autovehicul, care circula dinspre localitatea Hârşova către municipiul Constanţa.
          În urma impactului, cel de-al doilea autovehicul a fost proiectat într-un altul, care circula dinspre localitatea Topalu şi care se afla oprit la intersecţia DJ223 cu DN2A.
          În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală uşoară a 7 persoane.

De asemenea, la ora 15.00, T. G. a condus un autovehicul pe strada Cuza Vodă, dinspre strada Răscoala 1907 către strada Mircea cel Bătrân şi ajungând în zona intersecţiei cu bulevardul Tomis, a surprins şi accidentat un pieton, care traversa strada prin loc nepermis şi fără a se asigura, din partea dreaptă a conducătorului auto.
În urma accidentului, o persoană a fost rănită uşor.

Poliţiştii din cadrul Secţiei 5 Poliţie Rurală Cogealac au depistat şi identificat în trafic, în localitatea Fîntînele, pe M. C., în vârstă de 27 de ani, care conducea un autovehicul pe drumurile publice, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
Persoanei în cauză i s-a întocmit dosar penal.

Poliţiştii din Pantelimon au depistat şi identificat în trafic pe B.V., în vârstă de 29 de ani, care conducea un vehicul pe DJ 225, în localitatea Runcu, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
Persoanei în cauză i s-a întocmit dosar penal.

Cercetate de poliţiştii Secţiei 2 în stare de libertate

Poliţiştii Secţiei 2 au fost sesizaţi la ora 18.30 de către agenţii de pază ai unei societăţi comerciale cu privire la faptul că, două persoane ar fi sustras 4 parfumuri bărbăteşti.
Deplasaţi cu operativitate la faţa locului, oamenii legii au identificat persoanele în cauză, ca fiind două femei, cu vârste de 26 de ani, din Cernavodă, respectiv 40 de ani, din judeţul Vâlcea.
Prejudiciul a fost recuperat integral şi predat reprezentanţilor societăţii, femeile fiind cercetate sub aspectul comiterii infracţiunii de furt.

Identificat în scurt timp de la comiterea furtului de către poliţiştii din Năvodari

            La data de 15 iulie a.c., ora 17.30, poliţiştii din Năvodari au fost sesizaţi cu privire la faptul că, unui bărbat, în vârstă de 73 de ani, în timp ce se afla într-o piaţă agroalimentară, un tânăr i-ar fi sustras, din buzunarul pantalonului, suma de 100 lei.
  În urma verificărilor şi investigaţiilor, oamenii legii au identificat un minor, în vârstă de 13 ani, din Năvodari, bănuit de comiterea faptei.
Prejudiciul a fost recuperat şi predat bărbatului.
Cercetările continuă în vederea stabilirii cu exactitate a tuturor cauzelor şi împrejurărilor evenimentului.

Cercetată de către poliţiştii de investigare a fraudelor din Mangalia pentru evaziune fiscală
Poliţiştii din cadrul Biroului Investigare a Fraudelor Mangalia s-au sesizat din oficiu cu privire la activitatea infracţională a unei femei, în vârstă de 29 de ani, din Costineşti, care având calitate de administrator al unei societăţi comerciale, în perioada 20.05.2012 – 25.06.2014, a reţinut şi nu a virat la bugetul consolidat al statului suma de 3.077 lei, reprezentând impozite şi contribuţii cu reţinere la sursă.
Persoanei în cauză i-a fost întocmit dosar penal, fiind cercetată în stare de libertate, pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală în formă continuată.

Poliţiştii combat comerţul ilegal (ambulant) pe plajele din staţiunea Mamaia

La data de 15 iulie a.c., în intervalele orare 10.30- 14.00 şi 16.00-18.00, poliţiştii din cadrul Biroului de Poliţie pentru Staţiunea Mamaia, sprijiniţi de luptători din cadrul Serviciului Acţiuni Speciale şi jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Constanţa au organizat şi desfăşurat o acţiune, în vederea prevenirii şi combaterii comerţului ambulant de pe plaja din Staţiunea Mamaia.
Astfel, au fost legitimate 32 de persoane şi aplicate 16 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 7.700 de lei, întrucât nu au fost respectate unele norme privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite şi a celor privind convieţuirea socială, ordinea şi liniştea publică.

COMPARTIMENTUL DE RELAŢII PUBLICE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii