Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:16 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin de presă IPJ

ro

18 Jun, 2014 12:08 1231 Marime text
 Cercetat în stare de libertate de către poliţiştii cadrul Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase
               
Poliţiştii din cadrul Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase cercetează în stare de libertate un tânăr, în vârstă de 22 de ani, din oraşul Hârşova, care deţinea în mod illegal o armă cu aer comprimat.
Cercetările continuă, sub aspectul comiterii infracţiunii de deţinere a unei arme neletale din categoria celor supuse autorizării, fără drept, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul Penal.
 
             Identificat la scurt timp de la comiterea faptei de către poliţiştii din Hârşova
 
La data de 17 iunie a.c., la ora 10.05, poliţiştii din Hârşova au fost sesizaţi prin SNUAU 112, cu privire la faptul că, la ora 10.00, un minor, în vârstă de 15 ani, în timp ce se deplasa pe aleea IAS, a fost acostat de către un alt minor, în vârstă de 16 ani care, prin folosirea de ameninţări cu acte de violenţă, l-a deposedat de suma de 50 de lei.
            În urma cercetărilor efectuate, a rezultat faptul că, cele sesizate se confirmă, iar minorul în vârstă de 16 ani a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Hârşova, care a dispus măsura preventivă a controlului judiciar pe o perioadă de 30 zile.
            Prejudiciul a fost recuperat în totalitate şi restituit persoanei vătămate.
 
Depistaţi în flagrant de către poliţiştii din Năvodari
 
La data de 17 iunie a.c., în urma unei sesizări, poliţiştii din Năvodari s-au deplasat cu operativitate reuşind să prindă în flagrant, doi tineri, care încercau să pătrundă în interiorul unei societăţi comerciale de pe strada Rândunelelor.
Cei doi, cu vârste de 18 ani, respectiv 24 de ani, ambii din Năvodari, sunt cercetaţă în stare de libertate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la furt calificat.
 
  Aceiaşi poliţişti au fost sesizati prin SNUAU 112, cu privire la faptul că, doi bărbaţi ar fi sustras mai multe pavele de pe proprietatea unei persoane, situată lângă plaja Mamaia Nord, pe care le-ar fi încăcat într-o autoutilitara plecând într-o direcţie necunoscută.
În urma celor sesizate, oamenii legii au demarat cercetările, autoutilitara fiind depistată pe podul rutier Poarta Albă- Midia Năvodari.
În urma efectuării controlului autovehiculului, poliţiştii au găsit bunurile reclamate ca fiind sustrase totodată, identificând cei doi bărbaţi, unul în vârstă de 60 de ani, din Năvodari, iar cel de-al doilea de 39 de ani, din Constanţa. Prejudiciul a fost recuperat şi restituit persoanei vătămate, cei doi bărbaţi fiind cercetaţi în stare de libertate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.
 
Cadavru găsit în apele lacului Tăbăcariei
 
La data de 17 iunie a.c., poliţiştii Secţiei 2 au fost sesizaţi prin SNUAU 112 cu privire la faptul că, în apele Lacului Tăbăcăriei, se află cadavrul unei femei.
Deplasaţi la faţa locului, oamenii legii au identificat-o, stabilind că aceasta avea vârsta de 64 de ani şi era din municipiul Constanţa, fiind transportată la Morga Cimitirului Central, în vederea efectuării necropsiei şi stabilirii cu exectitate a cauzelor decesului.
 
Accidente rutiere
 
          La data de 17 iunie a.c., ora 17.00, un tânăr în vârstă de 26 de ani, care conducea un autoturism pe DN 3, în localitatea Valu lui Traian, pe banda numărul 2, dinspre Constanţa către Murfatlar şi, ajungând la marcajul pietonal din vecinătatea intersecţiei cu strada Traian, a surprins şi accidentat o femeie, în vârstă de 56 de ani, care se angajase în traversarea străzii pe marcajul pietonal, din partea dreaptă a conducătorului auto.
  În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală gravă a pietonului.
 
La data de 17 iunie a.c., în jurul orei 17.35, un tânăr în vârstă de 26 de ani, din Constanţa, a condus un autovehicul în staţiunea Mamaia, în timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice 0.84 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta provocând şi un accident de circulaţie soldat doar cu pagube materiale.
 
La data de 17 iunie a.c., ora 22.45, un tânăr în vârstă de 25 de ani, din Constanţa, în timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, rezultat de 0,06 mg/l alcool pur în aerul expirt, a condus un autovehicul pe strada Dezrobirii din Constanţa, pe banda numărul 2, dinspre strada Baba Novac către bulevardul I.C.Brătianu şi, ajungând în apropiere de intersecţia cu strada Fulgerului, din cauza nepăstrării unei distanţe de siguranţă, a intrat în coliziune cu un alt autovehicul, condus de un tânăr în vârstă de 23 de ani, în aceeaşi direcţie de mers şi care se afla oprit.
În urma coliziunii, autovehiculul condus de tânărul în vârstă de 23 de ani, a fost proiectat într-un alt autovehicul, condus de un bărbat, în vârstă de 52 de ani, care se afla oprit în coloană.
În urma accidentului rutier a rezultat vătămarea corporală uşoară a unui pasager din autovehiculul condus de tânărul în vârstă de 23 de ani.
 
Poliţiştii din Năvodari cercetează în stare de libertate un tânăr, în vârstă de 20 de ani, din localitate, care la data de 17 iunie a.c., conducea un autovehicul, pe drumurile publice, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
 
La data de 18 iunie a.c., ora 00.25, un tânăr în vârstă de 27 de ani, din Cobadin, în timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat şi fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, a condus un autovehicul pe strada Mircea cel Bătrân din municipiul Constanţa, provocând un accident de circulaţie soldat doar cu pagube materiale.
 
             Acţiuni ale poliţiştilor constănţeni
 
La data de 17 iunie a.c., în intervalul orar 12.30 – 14.30, poliţiştii Secţiei 4 au organizat şi desfăşurat o acţiune în vederea prevenirii faptelor antisociale.
Astfel, au fost legitimate mai multe persoane, controlate mai multe localuri publice şi aplicată o sancţiune contravenţională, în valoare de 200 de lei, întrucât nu au fost respectate unele norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.
De asemenea, au fost înmânate cetăţenilor mai multe materiale cu caracter preventiv.
 
La data de 17 iunie a.c., în intervalul orar 17.00 şi 18.30, poliţiştii Secţiei 3, împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Constanţa au organizat şi desfăşurat o acţiune în vederea menţinerii ordinii şi liniştii publice.
Cu această ocazie, au fost legitimate 13 persoane, alte 4 fiind atenţionate cu privire la respectarea prevederilor legale.
Au fost aplicate 2 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 300 de lei, întrucât nu au fost respectate unele norme privind convieţuirea socială, ordinea şi liniştea publică.
 
  COMPARTIMENTUL DE RELAŢII PUBLICE
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii