Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:55 09 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin de presa IPJ

ro

21 May, 2014 15:22 1232 Marime text
       Depistat şi identificat de către poliţiştii Biroului Urmăriri
       La data de 20 mai a.c., poliţiştii Biroului Urmăriri au identificat şi reţinut un bărbat, de 48 de ani, din comuna Parinci, judeţul Bacău, condamnat de Judecătoria Constanţa, la o pedeapsă de 2 ani şi 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.
 
        Infracţiune constatată în flagrant de către poliţiştii Secţiei 1
       Azi-noapte, în intervalul orar 01.00 – 03.00, poliţiştii din cadrul Secţiei 1 au organizat şi desfăşurat o acţiune în vederea prevenirii furturilor din locuinţe şi dependinţe.
       Astfel, au fost legitimate 8 persoane şi atenţionată una, fiind constatată în flagrant o infracţiune, constând în faptul că, oamenii legii au surprins, în jurul orei 02.10, un tânăr de 18 ani, din localitatea Cumpăna, încercând să sustragă bunuri din podul unei locuinţe.
       Cercetările continuă în vederea tragerii la răspundere penală a celui în cauză, urmând a fi făcute propuneri legale pe lângă unitatea de parchet competentă.
 
       Identificat la scurt timp de la comiterea faptei de către poliţiştii Secţiei 4
        La aceeaşi dată, ora 07.30, poliţiştii Secției 4 au fost sesizați cu privire la faptul că, în noaptea de 19 mai a.c., în intervalul orar 02.30-07.30, persoane necunoscute au pătruns în interiorul unui imobil, aparţinând unei persoane din municipiul Constanţa, pe fereastra lăsată deschisă, sustrăgând astfel un laptop.        
       În urma activităţilor desfăşurate, oamenii legii au identificat un tânăr, bănuit de comiterea faptei, în vârstă de 19 ani, din Constanţa.
         Prejudiciul în valoare de 1.200 lei a fost recuperat în totalitate şi predat persoanei vătămate.
          Cercetările sunt continuate de către poliţiştii din cadrul Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Constanța, în vederea stabilirii cu exactitate a cauzelor și împrejurărilor producerii faptei.
 
            Cercetaţi în stare de libertate de către poliţiştii Secţiei 3
           La data de 20 mai a.c., poliţişti din cadrul Secţiei 3 şi jandarmi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Constanţa au depistat şi identificat doi bărbaţi, cu vârste de 42 de ani, respectiv 62 de ani, ambii din municipiul Constanţa, care se deplasau pe o stradă din municipiul Constanţa transportând un scaun din metal.
           În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că, scaunul metalic fusese sustras din interiorul terasei aparţinând unei societăţi comerciale.
           Prejudiciul creat fiind în valoare de 400 de lei, acesta fiind recuperat şi predat persoanei vătămate.
            Cercetările continuă cu cei doi bărbaţi aflaţi în stare de libertate, urmând a fi făcute propuneri legale în consecinţă pe lângă unitatea de parchet competentă.
 
              Acţiuni ale  poliţiştilor constănţeni
          La data de 20 mai a.c., în intervalul orar 14.00-17.00, poliţiştii Secţiei 2 au organizat şi desfăşurat o acţiune în vederea prevenirii şi combaterii unor activităţi comerciale ilicite.
           Cu această ocazie, au fost legitimate 12 persoane şi sancţionate contravenţional 5, dintre care 2 sancţiuni au fost aplicate pentru nerespectarea unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice şi 3 sancţiuni contravenţionale au fost aplicate pentru nerespectarea unor norme privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite. Valoarea totală a sancţiunilor aplicate fiind de 3.600 lei.
           La aceeaşi dată, în intervalul orar 11.00 – 13.30, poliţiştii Staţiunii Costineşti au desfăşurat şi organizat activităţi de prevenire şi combatere a faptelor antisociale.
          Astfel, au fost legitimate 10 persoane şi aplicate 5 sancţiuni contravenţionale privind nerespectarea normelor de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, a normelor privind regimul rutier, dar şi a celor privind documentele cetăţenilor români.
Valoarea totală a sancţiunilor contravenţionale aplicate fiind de 1500 de lei.
 
COMPARTIMENT INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii