Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:04 15 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

BULETIN DE PRESĂ - Inspectoratul de Politie Constanta

ro

23 Jul, 2014 15:16 804 Marime text
La data de 22 iulie a.c., poliţiştii Secţiei 2 au fost sesizaţi de către o femeie în vârstă de 49 de ani, din Constanţa cu privire la faptul că, în perioada 08-15.03.2014, cât a lipsit  de acasă, fiind internată în spital, dintr-un şifonier i-a fost sustrasă suma de 12.000 lei.
În urma investigaţiilor efectuate oamenii legii au identificat o femeie în vârstă de 41 de ani, bănuită de comiterea faptei, întrucât, în intervalul respectiv de timp locuinţa îi fusese lăsată în supraveghere, cunoscându-se cu reclamanta.

Identificaţi de către poliţiştii Secţiei 2
La data de 22 iulie a.c., poliţiştii Secţiei 2 au fost sesizaţi de către un tânăr în vârstă de 17 ani, din Bucureşti cu privire la faptul că, în timp ce se afla în incinta unui complex comercial, 2 tineri cu care se împrietenise i-au sustras un telefon mobil de ultimă generaţie şi bagajele în valoare totală de 5000 lei.
Din primele cercetări oamenii legii au identificat 2 tineri de 16, respectiv 22 de ani, din municipiul Bacău, bănuiţi de comiterea faptei, cercetările fiind continuate în vederea recuperării prejudiciului şi stabilirii cu exactitate a tuturor aspectelor sesizate, urmând a fi făcute propuneri legale în consecinţă.

Cercetat de către poliţiştii Secţiei 3 pentru furt
        La data de 22.07.2014, ora 19.30, poliţiştii Secției 3 au fost sesizați de către o tânără în vârstă de 27 de ani, din Constanța cu privire la faptul că, în ziua de 24.06.2014, în intervalul orar 10.15-11.15, în timp ce încasa facturi de la mai multe societăți cu care firma la care lucrează are contracte pe raza mun. Constanța, colegul său i-a sustras un telefon mobil dintr-o geantă ce se afla în autoturismul cu care cei doi se deplasau.
Se efectuează cercetări în vederea recuperării prejudiciului şi stabilirii cu exactitate a tuturor aspectelor sesizate, urmând a fi făcute propuneri legale în consecinţă.

Identificare a poliţiştilor din staţiunea Mamaia
La data de 21.07.2014, poliţiştii din cadrul Biroului de Poliţie pentru Staţiunea Mamaia au fost sesizaţi de către un turist, despre sustragerea unui portofel lăsat nesupravegheat pe o canapea în recepţia hotelului în care era cazat.
În urma activităţilor desfăşurate, oamenii legii au identificat o altă turistă, în vârstă de 45 de ani, cazată în acelaşi hotel, bănuită de comiterea faptei, prejudiciul de 1.200 lei fiind recuperat integral.

Identificaţi de poliţiştii din Mangalia în urma investigaţiilor
Urmare a activităţilor desfăşurate de către poliţiştii din Mangalia, în cazul unei tâlhării comise la data de 03.07.2014, de către autori necunoscuţi, asupra unui minor, care prin ameninţare l-au deposedat de un telefon mobil, oamenii legii au identificat şi depistat doi minori, de 14, respectiv 16 ani, bănuiţi de comiterea faptei.
Minorul în vârstă de 16 ani a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia cu propunere de arestare preventivă, iar cel în vârstă de 14 ani este cercetat în libertate în calitate de coautor.
Telefonul sustras a fost recuperat şi restituit persoanei vătămate.


Reţinut de către poliţiştii din Costineşti pentru influenţarea declaraţiilor
La data de 22.07.2014, poliţiştii din Costineşti s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea de către L. CRISTI a infracţiunii de influenţarea declaraţiilor. Bărbatul este cercetat într-un dosar penal pentru săvârşirea a două infracţiuni de tâlhărie comise la 14.07.2014 şi 15.07.2014.
Fapta sesizată constă în aceea că, în ziua de 20.07.2014, în jurul orei 11.00, acesta a ameninţat persoana vătămată cu acte de violenţă, pentru ca aceasta să-şi modifice declaraţiile date în calitate de persoană vătămată, în dosarul penal în care acesta are calitatea de suspect.
Prin Ordonanţa emisă de poliţişti, din 22.07.2014, s-a dispus măsura reţinerii celui în cauză, pentru o perioadă de 24 ore, în sarcina bărbatului fiind reţinute săvârşirea infracţiunilor de tâlhărie calificată şi influenţarea declaraţiilor.
Acesta urmează ca, în ziua de 23.07.2014, să fie prezentat judecătorului de drepturi şi libertăţi pentru luarea măsurii arestării preventive.

Accidente rutiere
La data de 22.07.2014, H. A., a condus un autoturism pe DN 3, în afara localităţii Ion Corvin, intrând în coliziune cu un alt autoturism condus de T. G., rezultând vătămarea corporală uşoară a unei pasagere din primul autoturism şi a altor două din cel de-al doilea.

        La data de 22.07.2014, B. S. a condus un autoturism în staţiunea Mamaia, pe aleea din faţa unei unităţi de cazare, iar la intersecţia cu o altă alee de acces, pe fondul neatenţiei în conducere, a intrat în coliziune cu o bicicletă condusă de S. G., care a fost accidentat uşor.

La data de 22.07.2014, F. A. a condus un autoturism, pe DJ 392 în afara localităţii Independenţa şi a intrat în coliziune cu un alt autoturism, condus de A. M., din sens opus. În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală uşoară a celor doi conducători auto, precum şi a altor doi pasageri din cel de-al doilea autoturism.

La data de 22.07.2014, poliţiştii din Săcele au deschis un dosar de cercetare penală pe P. P., de 27 ani, din comună, care s-a autoaccidentat uşor, în timp ce conducea, pe raza localităţii, un moped, fără a deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule şi sub influenţa băuturilor alcoolice.

   În toate evenimentele rutiere menţionate anterior poliţiştii au întocmit dosare penale.

Depistat de către poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier
La data de 22.07.2014, poliţiştii Serviciului Rutier Constanţa l-au depistat în trafic pe G. C., de 24 ani, conducând un autoturism pe DN 3, în afara localităţii Valu lui Traian, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.
 
În noaptea de 21/22.07.2014, poliţiştii rutieri din Medgidia au depistat în trafic pe U. L., în timp ce conducea un autoturism cu numerele provizorii expirate.

La data de 22.07.2014, poliţiştii rutieri din Hârşova l-au depistat pe D. I., de 21 ani, în timp ce conducea pe raza localităţii, fără a deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, un tractor neînmatriculat.

În cele trei cauze prezentate anterior s-au deschis dosare de cercetare penală.

Ti-a placut articolul?

Comentarii