Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:33 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

BULETIN DE PRESĂ

ro

11 Jul, 2014 14:46 1184 Marime text
BULETIN DE PRESĂ
 
Depistat de către poliţiştii din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale
 
Poliţiştii din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale au depistat şi identificat un tânăr, în vârstă de 19 ani, pe numele căruia era emis mandat de arestare preventivă, de către Tribunalul Constanţa, pentru o perioadă de 30 zile, pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie calificată.
          Acesta, la data de 29 iunie a.c., împreună cu un minor, au deposedat, prin violenţă, un alt minor, în vârstă de 15 ani, din municipiul Constanţa, de suma de 130 lei şi cartea de identitate.
         
                Identificat, la scurt timp de la comiterea faptei, de către poliţiştii din Mamaia
 
                La data de 10 iulie a.c.,  ora 01.30, poliţiştii din cadrul  Biroului de Poliţie pentru Staţiunea Mamaia au fost sesizaţi cu privire la faptul că, în intervalul orar 02.00 – 10.30, dintr-un autovehicul, ce se afla parcat pe bulevardul Mamaia, din staţiune, persoane necunoscute, prin spargerea geamului de la portiera dreapta spate, ar fi pătruns în interior, de unde ar fi sustras un ceas, o pereche de încălţăminte, mai multe parfumuri şi o pereche de ochelari.
          În urma activităţilor desfăşurate de către poliţişti, aceştia au depistat şi identificat un minor, în vârstă de 15 ani, bănuit de comiterea faptei.
          Cercetările continuă în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale şi tragerii la răspundere penală a minorului, fiind cercetat, în prezent, în stare de libertate.
 
Minoră, bănuită de comiterea mai multor infracţiuni, arestată preventiv
 
În urma investigaţiilor desfăşurate de către poliţiştii din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale  şi a celor din cadrul Serviciului Criminalistic, aceştia au depistat şi identificat o minoră, în vârstă de 14 ani, din municipiul Constanţa, bănuită de faptul că, în perioada 05.02. - 17.06 a.c., ar fi pătruns în locuinţele mai multor persoane, de unde ar fi sustras mai multe bunuri, respectiv bijuterii, bani, televizoare, telefoane mobile, laptopuri, ceasuri ş.a, în valoare totală de 139.100 de lei.
          Minora a fost prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, care a formulat propunere de arestare preventivă către instanţă, cea din urmă dispunând măsura arestării preventive pentru o perioadă de 30 zile.
          Cercetările continuă în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale.
 
                Depistat de către poliţişti, în flagrant, în timp ce sustrăgea un portofel
 
          La data de 10 iulie a.c., a fost depistat, în flagrant, de către poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Constanţa, un bărbat, în vârstă de 47 de ani, care în timp ce se deplasa cu un mijloc de transport în comun, pe bulevardul Al. Lăpuşneanu, i-a sustras din poşetă, unei femei, un portofel ce conţinea actele de identitate şi suma de 55 lei.
          În urma cercetărilor efectuate de către poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale, faţă de acesta a fost luată măsura reţinerii, pentru 24 ore, urmând ca astăzi, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, cu propunere de arestare preventivă.
 
          Posesor al unui mandat de arestare preventivă, depistat de poliţiştii din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale
 
          La data de 10 iulie a.c., ora 22.00, poliţiştii Birourilor Urmăriri şi Supravegheri Judiciare, din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale, ca urmare a măsurilor specifice întreprinse, au depistat şi identificat într-o cafenea, pe bulevardul Tomis, un minor urmărit naţional, pe B. I. A., în vârstă de 17 ani, din Medgidia, pe numele căruia, Judecătoria Constanţa emisese mandat de arestare preventivă, pentru o perioada de 30 zile, pentru săvârşirea mai multor infracţiuni de furt calificat şi nerespectarea măsurii impusă de instanţă, respectiv arestul la domiciliu.

 

Sancţiune contravenţională aplicată unei societăţi comerciale şi o alta cercetată pentru comiterea infracţiunii de primirea la muncă a unui număr de cel puţin cinci persoane, fără încheierea şi înregistrarea unui contract individual de muncă.
 
La data de 25, respectiv 27 iunie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului de Ordine Publică, împreună cu inspectorii ITM au organizat şi desfăşurat acţiuni, pentru respectarea  legislaţiei privind sistemele de pază şi a normelor impuse de Codul Muncii.
Cu această ocazie a fost aplicată o sancţiune contravenţională, în valoare de 30.000 de lei, unei societăţi comerciale, întrucât a primit la muncă 3 persoane, fără a încheia contracte individuale de muncă.
Totodată, împotriva administratorului altei societăţi de pază şi protecţie, inspectorii ITM au întocmit documentele necesare, fiind înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, pentru comiterea infracţiunii de primirea la muncă a unui număr de cel puţin cinci persoane, fără încheierea şi înregistrarea unui contract individual de muncă.
 
           Sesizare a poliţiştilor din Mangalia
 
În noaptea de 09/10.07.2014, poliţiştii din Mangalia au fost sesizaţi de către un bărbat cu privire la faptul că, fosta soţie, s-a prezentat la locuinţa sa, adresându-i injurii şi ameninţări, încercând totodată sa intre în locuinţă.
Deplasaţi cu operativitate la faţa locului, poliţiştii au identificat o femeie,  în vârstă de 50 de ani pe care au transportat-o la Spitalul de Neuropsihiatrie Palazu Mare.
 
  Accidente rutiere
 
La data de 10 iulie a.c., ora 10.30,  I. A. a condus o bicicletă pe DN 39, în localitatea 23 August, pe banda numărul 1 către municipiul Mangalia şi ajungând în zona intersecţiei cu strada Dimitrie Bolintineanu, nu s-a asigurat la trecerea pe banda numărul 2 de mers, moment în care a fost acroşat de un autovehicul, condus pe aceeaşi direcţie de deplasare.
În urma accidentului, a rezultat vătămarea corporală uşoară a lui I. A.
 
 La aceeaşi dată, ora 14.49,  T. N. a condus o bicicleta sub influenţa băuturilor alcoolice, 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat, în municipiul Constanţa, pe strada I.L. Caragiale, dinspre strada Corbului spre strada Th.Burada şi ajungând la intersecţie cu strada Eliberării, a pierdut controlul asupra direcţiei, căzând şi accidentându-se uşor.
 
 
          De asemenea, la  ora 14.49,  P. C. a condus o bicicletă în localitatea Eforie Nord, pe strada Dunării, iar în faţa unui hotel,  într-o curbă la stânga către strada Gării,  a pătruns pe contrasens, intrând în coliziune cu o altă  bicicletă.
          În urma accidentului rutier, a rezultat vătămarea corporală uşoară a celui de-al doilea biciclist.
 
Infracţiuni la regimul rutier
 
Poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Medgidia cercetează în stare de libertate un bărbat, în vârstă de 62 ani, din oraşul Murfatlar, care în noaptea de 09/10 iulie a.c., a condus un ansamblu auto rutier format dintr-un tractor şi 2 remorci, pe DJ 381, fără a poseda permis de conducere şi fără ca vreunul dintre componentele ansamblului rutier să fie înmatriculat.
 
          Poliţiştii din cadrul Secţiei 4 Rurale Medgidia cercetează în stare de libertate un bărbat, în vârstă de 43 ani, din localitatea Cobadin, care a fost depistat în trafic în timp ce conducea un utilaj agricol, fără a poseda permis corespunzător categoriei.
 
Poliţiştii din Peştera cercetează în stare de libertate pe G. G., care la data de 10 iulie a.c., a fost depistat în trafic în timp ce conducea un tractor cu două remorci, toate fiind neînmatriculate.
 
Poliţiştii din Hârşova cercetează în stare de libertate pe V. G., care la data de 10 iulie a.c., a fost depistat în trafic în timp ce conducea o autobasculantă, neînmatriculată.
 
 
COMPARTIMENTUL DE RELAŢII PUBLICE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii