Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:39 02 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presă - Garda de Coastă Două tone de motorină de contrabandă confiscate de poliţiştii de frontieră constănţeni

ro

10 Oct, 2014 10:46 1156 Marime text
În ultimele 24 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

Două tone de motorină de contrabandă confiscate de poliţiştii de frontieră constănţeni

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat trei cetăţeni români care transportau, cu un tractor cu remorcă şi un atelaj hipo, două tone de motorină de contrabandă. În cauză mai este cercetat şi un al patrulea cetăţean român, complice al celor trei, care a intermediat tranzacţia ilegală cu produs petrolier.

În data de 09.10.2014, în jurul orei 23.40, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Băneasa au desfăşurat în zona de competenţă, în baza unei informaţii, o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii contrabandei cu produse petroliere.
Astfel, au fost oprite pentru control un tractor cu remorcă, în care se aflau Z. CRISTIAN în vârstă de 35 ani şi B.M. PETRICĂ de 32 ani, şi un atelaj hipo condus de C.M. CIRSTIAN de 19 ani.
În urma verificărilor, în remorca tractorului au fost găsite opt recipiente metalice, iar în atelajul hipo au fost descoperite două recipiente metalice, toate încărcate cu produs petrolier cu miros specific de motorină, pentru care cei trei bărbaţi nu au putut prezenta documente justificative.
Cercetările au stabilit faptul că cele două tone de motorină aflată în cele 10 recipiente metalice au fost achiziţionate de cei trei bărbaţi cu ajutorul unui complice, cetăţeanul român C. PETRICĂ, în vârstă de 40 ani, de la un vapor care naviga pe fluviul Dunărea.
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării cele două tone de motorină şi îi cercetează pe cei patru bărbaţi, domiciliaţi pe raza judeţului Constanţa, pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 270, alin. 3 din Legea 86/2006.

Mii de jucării, susceptibile a fi contrafăcute, confiscate în P.T.F. Constanţa Port

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au constituit o echipă comună de control împreună cu lucrătorii vamali, descoperind într-un container sosit în P.T.F. Constanţa Port din China 4.776 de jucării, susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 286.560 lei dacă ar fi originale.

• În data de 09.10.2014, în intervalul orar 10.00 – 12.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrătorii vamali au efectuat, la rampa existentă în cadrul P.P.F. Constanţa Port, controlul unui container sosit din China pe adresa unei societăţi comerciale cu sediul în Bucureşti.
În urma controlului au fost descoperite 4.776 jucării pentru copii (maşinuţe din metal şi plastic), susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 286.560 lei dacă ar fi originale.

• Totodată, în aceeaşi zi, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrătorii vamali au efectuat, la rampa existentă în cadrul P.P.F. Constanţa Sud Agigea, controlul unui alt container sosit din China pe adresa unei societăţi comerciale cu sediul în Bucureşti.
În acest container au fost identificate 1.200 de portofele care nu fuseseră declarate la intrarea în ţară, în valoare de aproximativ 12.000 lei.

Jucăriile care purta însemnele distinctive ale unei mărci celebre şi portofelele nedeclarate au fost ridicate în vederea confiscării de către lucrătorii vamali.
Poliţiştii de frontieră au întocmit administratorilor societăţilor comerciale, un cetăţean român, în vârstă de 52 ani, cu domiciliul în Bucureşti, respectiv unui cetăţean vietnamez de 23 ani, cu reşedinţa în Bucureşti, dosare penale pentru săvârşirea infracţiunilor de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 republicată, respectiv de „folosire de acte nereale faţă de autoritatea vamală”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 272 din Legea 86/2006.

85 kilograme de peşte confiscate în zona Midia

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, identificând un cetăţean român care transporta, cu un autoturism, cantitatea de 85 kilograme peşte din specia şalău fără a îndeplini condiţiile legale.

În data de 09.10.2014, în jurul orei 14.00, poliţiştii de frontieră din cadrul P.P.F. Midia au oprit pentru control în zona de competenţă un autoturism marca Dacia Logan, înmatriculat în Călăraşi, condus de cetăţeanul român C. MARINEL, în vârstă de 46 ani.
În urma controlului autoturismului au fost descoperite 24 lăzi din plastic încărcate cu peşte din speciile babuşcă, şalău şi caras.
Conducătorul auto, domiciliat în judeţul Călăraşi, a prezentat documente de provenienţă şi transport doar pentru o cantitatea de peşte, neputând însă justifica alte 85 kilograme de peşte transportate.
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării cantitatea de 85 kilograme peşte din specia şalău, pe care au predat-o spre valorificare unei societăţi comerciale de profil conform procedurilor legale, iar persoanei în cauză i-a fost întocmită lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ,,deţinere, transport sau comercializare a peştelui fără documente legale”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 64, din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii