Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:18 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

NOI MODALITATI DE PLATA IN NUMERAR A FACTURII ENEL ENERGIE

ro

18 Aug, 2009 18:51 6171 Marime text

Constanţa, 18 august 2009 - Clienţii Enel Energie au de acum la dispoziţie două noi modalităţi de plată a facturii în numerar şi anume: la ghişeele Poştei Române şi la cele ale unităţilor Băncii Centrale Cooperatiste CREDITCOOP.

Noile modalităţi de plată aduc un plus de confort şi rapiditate în efectuarea plăţilor şi pot fi utilizate de clienţii din regiunile Banat şi Dobrogea, care primesc facturile la domiciliu. Procedura de plată a facturii este foarte simplă, condiţia principală fiind aceea de a prezenta factura pentru încasare la ghişeu, iar plata se face în numerar, fără perceperea vreunui comision.

Poşta Română a extins şi pentru mediul urban acest serviciu de încasare a facturilor, iar Banca CREDITCOOP deţine o  reţea de circa 900 de sucursale la nivel national. Cele două noi variante de plată se adresează clienţilor care preferă plata facturilor în numerar şi se adaugă celei deja disponibile prin Serviciul PayPoint, în plus faţă de posibilitatea plăţii facturii prin casieriile Enel Energie.

De asemenea, cele două opţiuni de plată completează lista celor pe care Enel Energie le-a pus deja la dispoziţia clienţilor săi, în scopul de a le oferi acestora servicii de calitate şi o importantă economie de timp. În prezent, clienţii Enel Energie pot achita factura la energia electrică utilizând diverse modalităţi de plată: direct debit, reţeaua de ATM -uri (bancomate), Internet, Self Bank, Express Payments, ordin de plată sau numerar.

Informaţii suplimentare privind modalităţile de facturare şi plată sunt disponibile în facturile livrate la domiciliul clienţilor, sau se pot obţine de la Unităţile Teritoriale Enel Energie, sau apelând serviciul Call Center la tel. 0256.405050 şi 0241.805920, sau accesând site-ul www.enel.ro.

Enel este cea mai mare companie italiană în domeniul energiei electrice şi cea de a doua companie europeană de utilităţi în funcţie de capacitatea instalată. Enel produce, distribuie şi vinde electricitate şi gaz în Europa, America de Nord şi America Latină. După achiziţia companiei spaniole Endesa, Enel este acum prezentă în 23 de ţări, având o capacitate de producţie de aproximativ 95.000 MW, deservind peste 61 milioane de clienţi în sectorul energiei electrice şi al gazului natural. Fiind listată la Bursa din Milano încă din anul 1999, Enel este compania italiană cu cel mai mare număr de acţionari, având aproximativ 1,3 milioane investitori instituţionali şi de retail, în anul 2008. Enel este şi cel de al doilea operator italian în sectorul gazului natural, cu aproximativ 2,7 milioane clienţi şi o cotă de piaţă de 10% în funcţie de volum(conform datelor înregistrate în decembrie 2008).

În România, Enel este cel mai important investitor privat din sectorul energiei electrice, având circa 2,5 milioane clienţi, 93.000 km de reţea şi aproximativ 5.500 angajaţi. Enel operează în domeniul furnizării electricităţii, prin Enel Energie şi Enel Energie Muntenia, în timp ce Enel Distribuţie Banat, Enel Distribuţie Dobrogea şi Enel Distributie Muntenia sunt companiile care se ocupă de gestionarea şi îmbunătăţirea reţelei de energie electrică în aceste trei regiuni.

Poşta Română este operatorul naţional din domeniul serviciilor poştale şi se află în proprietatea statului român, reprezentat de Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (75 la sută din pachetul de acţiuni)  şi Fondul Proprietatea (25 la sută din pachetul de acţiuni). Poşta Română este organizată în zece direcţii regionale de poştă şi cinci sucursale specializate, respectiv Direcţia de Poştă Rapidă, Fabrica de Timbre, Casa de Expediţii, Direcţia de Servicii Financiare şi Muzeul Naţional Filatelic. La nivelul întregii ţări există nouă centre regionale, de sortare şi prelucrare a trimiterilor poştale. Poşta Română deţine în prezent o reţea de peste 7.100 de subunităţi poştale la nivel naţional din care 1200 funcţioneaza în sistem informatizat, distribuind săptămânal peste 11 milioane de trimiteri poştale. Reţeaua informatizată permite efectuarea de operaţiuni în condiţii optime de siguranţă, fiind utilizate sisteme informatice securizate şi reţele private de comunicaţii.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii