Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:57 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Enel România și-a adjudecat Trofeul Electricianului 2014 pentru distribuție

ro

16 Jul, 2014 12:56 1484 Marime text
Ajuns la a 35-a ediție, Trofeul Electricianului este una dintre cele mai importante competiții profesionale din industria energetică a României și a fost găzduit în acest an la Tulcea.
 

16 iulie 2014 – Enel România a câștigat Trofeul Electricianului la categoria Distribuție în cadrul finalei concursului național care a avut loc la Tulcea. Inițiat de Electrica în urmă cu 35 de ani, Trofeul Electricianului este una dintre cele mai importante competiții profesionale din industria energetică a României. Ediția de anul acesta, găzduită de către Electrica și Enel, a adus împreuna cei mai buni profesioniști ai companiilor mari de distribuţie şi mentenanţă din sectorul energiei electrice. Juriul a fost format din reprezentanți importanți din sectorul energetic, din cadrul companiilor mari care activează pe piață.
 
Faza națională a concursului a avut loc la Tulcea pe parcursul săptămânii trecute. Participanții au concurat pentru șapte specialități diferite, atât individual cât și pe echipe. Cele șapte specialități sunt: electrician exploatare stații; electrician exploatare rețele MT și JT; electrician PRAM; electrician măsurare energie electrică; electrician montare și reparații echipament primar 110 kV și MT din stații; electrician montare și reparații instalație MT și JT (PA-PT, LEA, LES) și electrician defectoscopie.
 
Pentru fiecare specialitate au fost organizate câte trei probe care au testat cunoștințele teoretice ale participanților, abilitățile practice, iar ultima probă la care au participat primii cinci concurenți în urma clasamentelor rezultate din celelalte două probe a fost susținută pe scenă, în fața publicului, și a testat din nou cunoștințele teoretice ale participanților. Enel și-a adjudecat Trofeul Electricianului pentru Distribuție după ce a obținut cel mai mare scor pentru toate probele.
 
***
 
Enel este cea mai mare companie italiană în domeniul energiei electrice si cea de-a doua companie europeană de utilităti în functie de capacitatea instalată. Este un jucător integrat, comercializând electricitate si gaze naturale către circa 61 milioane de clienti. Enel activează în 40 de tări din întreaga lume, având o capacitate instalată netă de peste 98.000 MW si peste 71.000 de angajati.
 
Prezentă pe piata din România încă din 2005, Enel este, în acest moment, cel mai mare investitor privat în domeniul energetic, cu operatiuni în sectorul distributiei si furnizării de electricitate, dar si al productiei de energie electrică din surse regenerabile. Compania are peste 3.600 de angajati pe plan local si oferă servicii unui număr de 2,7 milioane de clienti din trei zone importante ale tării: Muntenia Sud (inclusiv Bucuresti), Banat si Dobrogea, totalizând aproape o treime din piata locală de distributie. Enel continuă dezvoltarea unui program de investitii pentru îmbunătătirea calitătii serviciilor, modernizarea retelei si implementarea pe plan local a standardelor de mediu ale grupului Enel.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii