Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:36 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Enel da energie artei urbane in Constanta

ro

06 Dec, 2012 16:50 1096 Marime text
„City of Energy" promoveaza transformarea oraselor prin opere de arta unice

Artistii urbani au concurat pentru a-si lasa „amprenta" in Bucuresti, Constanta sau Timisoara, prin pictarea unor posturi de transformare al Enel

Proiectul urmareste sa informeze tinerii din mediul urban despre importanta infrastructurii energetice si promoveaza un comportament sigur in ceea ce priveste energia electrica

Constanta, 6 decembrie 2012 - Zona peninsulara din Constanta este martora unei transformari artistice. In urma proiectului City of Energy din acesta toamna, artistul graffiti Mihai Comanescu a fost desemnat sa picteze un post de transformare al Enel situat in imediata vecinatate a Comandamentului Marinei Militare.

Programul City of Energy, lansat anul trecut, urmareste metamorfozarea posturilor de transformare ale Enel in adevarate opere de arta, cu ajutorul tinerilor, a talentului şi imaginatiei acestora. Prin acest proiect, Enel contribuie la imbunatatirea si schimbarea oraselor in care activeaza. Posturi de transformare au mai fost pictate de artisti in Bucuresti si Timisoara.

Mihai Comanescu, artist constantean cunoscut ca Boeme, isi va lasa astfel amprenta artistica asupra orasului sau natal unde a si inceput primele desene. A castigat festivalul Street Heroes in anul 2010 impreuna cu A-Team si a participat la cele mai importante evenimente grafitti, precum Meeting of Styles. Ultima competitie la care a participat este Balcans Graffiti Jam, in aceasta vara. Isi aminteste cea mai spectaculoasa lucrare de inceput realizata pe un tamvai in Constanta, lucrare ce a rezistat doar o zi. Postul de transformare Enel decorat de constanteanul Mihai Comanescu va bucura atat localnicii cat si turistii, dand o nota vizuala cu acceste specifice zonei: mare, barci, pesti, scoici.

***

Enel este cea mai mare companie italiana in domeniul energiei electrice si cea de-a doua companie europeana de utilitati in functie de capacitatea instalata. Enel este un grup integrat, cu activitati in domeniul electricitatii si gazelor naturale. Grupul opereaza in peste 40 de tari din intreaga lume, are o capacitate instalata de circa 98.000 MW si comercializeaza electricitate si gaze naturale catre 61 milioane de clienti la nivel global, avand peste 75.000 angajati.

Prezenta pe piata din Romania inca din 2005, Enel este, in acest moment, cel mai mare investitor privat in domeniul energetic, cu operatiuni in sectorul distributiei si furnizarii de electricitate, dar si al productiei de energie electrica din surse regenerabile. Compania are peste 4.200 de angajati pe plan local si ofera servicii unui numar de 2,6 milioane de clienti din trei zone importante ale tarii: Muntenia Sud (inclusiv Bucuresti), Banat si Dobrogea, totalizand aproape o treime din piata locala de distributie. Enel continua dezvoltarea unui program semnificativ de investitii pentru imbunatatirea calitatii serviciilor, modernizarea retelei si implementarea pe plan local a standardelor de mediu ale grupului Enel.

Biroul de presa Enel Romania

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii