Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:08 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ENEL - Actiuni de deblocare a drumurilor

ro

08 Feb, 2012 17:48 2135 Marime text
echipa_de_interventie_enel_in_drum_spre_hagiestijud._ialomita_pentru_a_remedia_o_avarie_resize.jpgConstanta, 8 februarie 2012 - Efortul echipelor Enel pentru restabilirea alimentarii cu energie electrica a localitatilor afectate de ninsori, polei si vantul extrem de puternic continua, in paralel cu actiunile autoritatilor de deblocare a cailor de acces.

Astfel, in data de 8 februarie, la ora 12:00, situatia se prezenta astfel:

- in judetul Constanta sunt nealimentate in total 10 LEA (linii electrice aeriene) si partial 6 LEA , cu 111 posturi de transformare aferente, fiind afectate 17 de localitati, dintre care amintim: Baraganu, Potarnichea, Movilita, Amzacea, Pelinu, Garliciu, Histria, N. Balcescu, Saraiu, Dulgheru, Miorita, Stejaru, Casicea, Castelu, Galesu, Chirnogeni, Negru Voda. In Mangalia, din cauza lipsei termoficarii au aparut suprasarcini in urma utilizarii aparatelor electrice pentru incalzirea locuintelor, astfel incat pe reteaua de medie tensiune se inregistreaza dese deranjamente.

echipa_enel_in_fata_unui_drum_blocat_dn_3_resize.jpg- in judetul Ialomita este nealimentata total o singura LEA (linii electrice aeriene) si partial 6 LEA cu 204 posturi de transformare aferente si 21 de stalpi de medie tensiune rupti.. Sunt afectate 24 de localitati: Colelia, Micsunesti, Fierbintii De Jos, Maia, Brazi, Rasimncea, Dridu Snagov, Dragoiesti, Valea Bisericii, Slatioarele, Ciocarlia, Cotorca, Valea Macrisului, Malu Rosu, Armasesti, Moldoveni, Jilavele, Cocora, Reviga, Grindu, Patru Frati, Adancata, Barbulesti, Nenisori. Se intervine cu greutate datorita drumurilor inchise sau greu accesibile din tot judetul.

utilaj_de_dezapezire_pe_dn3_resize.jpg- in judetul Calarasi sunt nealimentate total 10 LEA (linii electrice aeriene), partial 14 linii LEA cu 296 posturi de transformare, fiind afectate 60 localitati, dintre care amintim: Stefan Voda, Pelinu, Dilga, Socoale, Bogdana, Solacolu, Ileana, Pitigaia, Postavari, Curcani, Salcioara, Ulmeni, Podu Pitarului, Dorobantu, Plataresti, Fundeni. Se intervine cu greutate datorita drumurilor inchise sau greu accesibile din tot judetul.

- in judetul Tulcea este nealimentata total o singura LEA (linii electrice aeriene) si partial 6 LEA, cu 36 posturi de transformare, fiind afectate 6 localitati: Dealu, Cerbu, Sambata, Malcoci, Mesterul, Luminita. Se intervine cu greutate datorita drumurilor greu accesibile din tot judetul.

Printre cauzele care au dus la producerea incidentelor, pe fondul conditiilor meteo deosebite, se numara cordoane si conductoare rupte ca urmare a depunerii de gheata (fenomenul de ploaie inghetata), crengi cazute pe liniile electrice aeriene, galopaj al conductoarelor ca urmare a vantului extrem de puternic (conductoarele se apropie datorita vantului si se produce arc electric, ceea ce conduce la intreruperea furnizarii de electricitate).

Sunt mobilizate circa 96 de echipe Enel Distributie Dobrogea si ale contractorilor pentru restabilirea in cel mai scurt timp a alimentarii cu energie electrica a consumatorilor. In continuare se fac eforturi pentru a ajunge in zonele afectate si se colaboreaza cu autoritatile locale si centrale pentru deblocarea drumurilor.

Pentru a veni in sprijinul clientilor, Enel Romania a creat o sectiune dedicata pe site-ul www.enel.ro, de unde pot afla informatii actualizate despre situatia alimentarii cu energie electrica in zonele afectate - Bucuresti, Ilfov, Giurgiu, Constanta, Calarasi, Tulcea, Ialomita.

Colaboram cu autoritatile locale, cu care pastram un contact permanent si care sprijina interventia echipelor Enel

Biroul de Presa Enel RomaniaA

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii