Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:15 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Promovări la înalta Curte de Casaţie şi Justiţie

ro

09 Sep, 2010 22:45 1384 Marime text
Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât azi, 09 septembrie 2010, promovarea doamnelor Mirela Sorina Popescu, judecător la Curtea de Apel Piteşti, şi Mariana Ghena, judecător la Curtea de Apel Galaţi, precum şi a domnului Victor Cornoiu Jităraşu, procuror la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în calitate de judecători la Secţia penală a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Pentru cele trei posturi vacante de la Secţia penală a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie si-au depus candidatura 13 magistraţi, iar 5 dintre aceştia s-au retras.

Potrivit dispoziţiilor art. 52 din Legea nr. 303/2004, republicată, modificată şi completată, promovarea în funcţia de judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie se face de către Consiliul Superior al Magistraturii, dintre persoanele care îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii:

- au obţinut calificativul foarte bine la ultima evaluare;

- nu au fost sancţionaţi disciplinar;

- s-au remarcat în activitatea profesională;

- au o vechime în funcţia de judecător sau procuror de cel puţin 12 ani.

Condiţia de a fi îndeplinit numai funcţia de judecător în ultimii 2 ani la tribunale sau curţi de apel a fost declarată neconstituţională prin Decizia nr. 866/28.11.2006 a Curţii Constituţionale, astfel încât şi îndeplinirea funcţiei de procuror, în aceleaşi condiţii, dă dreptul magistratului să candideze pentru Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

BIROUL DE INFORMARE PUBLICĂ ŞI RELAŢII CU MASS MEDIA

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii