Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:47 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O noua investitie Lafarge Ciment (Romania) SA in judetul Dolj

ro

16 Jun, 2010 18:06 2965 Marime text

instalatia_2.jpgBucureşti, 16 iunie 2010. Lafarge Ciment (România) SA continuă livrările la planul de investiţii de 90 milioane euro, anunţat în noiembrie 2007 pentru intervalul 2006-2011. La SC Complexul Energetic Craiova SA, Sucursala Electrocentrale Işalniţa a fost dat în folosinţă un nou sistem de stocare, încărcare şi transport al cenuşei pe cale feroviară şi auto. Investiţia totală se ridică la aproximativ 1 milion de euro şi se încadrează în strategia de creştere durabilă a operaţiunilor Lafarge în România.

Acest sistem a fost instalat pe silozul de cenuşă deja existent, complet reabilitat ca urmare a investiţiei. Silozul are capacitatea de 210 tone cenuşă şi două echipamente moderne prin care se realizează încărcarea acesteia cu ajutorul unor echipamente ce funcţioneaza sub presiune.

«Preconizăm să creştem segmentul operaţiunilor noastre care generează produse cu amprentă de carbon redusă, în condiţiile în care schimbările climatice şi nivelul CO2 reprezintă o preocupare pentru o companie responsabilă precum Lafarge. Toate uzinele noastre de ciment au ca prioritate integrarea tehnologică crescută a combustibililor şi materialelor alternative», declară Sorin Bogdan, Manager industrial Lafarge Ciment (România).

Investiţia făcută la CET Işalniţa aduce o ameliorare a factorilor de mediu benefică ambelor părţi: pentru producătorul de energie termică se reduce cantitatea de cenuşă depozitată în halde, iar pentru producătorul de ciment se asigură platforma pentru realizarea unor cimenturi mai prietenoase cu mediul, prin aportul mai scăzut de clinker în produsul finit, destinat unor aplicaţii precise. Pentru început, cenuşa are ca destinaţie uzina de ciment din Medgidia unde va fi folosită în mai multe reţete de fabricare a cimentului. Investiţia a constat în reabilitarea buncărului existent din beton, un sistem de desprăfuire pentru container (două filtre de tip jet pulse), sistem de încărcare a cenuşii zburătoare pentru vagoane şi camioane, precum şi reabilitarea troliului.

În următorii 2 ani, investiţiile Lafarge vor continua până la finalizarea programului asumat şi anunţat în noiembrie 2007.

participanti_inaugurare_instalatie.jpgDespre Lafarge:

Lafarge este lider mondial în industria materialelor de construcţii, deţinând poziţii de vârf cu toate diviziile sale: Ciment, Agregate & Betoane şi Gips. Având peste 78.000 de angajaţi în 78 de ţări, Lafarge a înregistrat vânzări de 15,9 miliarde de euro în 2009. În România, Lafarge Ciment (Romania) SA are 2 uzine de ciment şi o staţie de măcinare, a avut o cifră de afaceri de 212,32 milioane euro şi angajaţi la finele anului precedent de 750 persoane.

În 2010 şi pentru al şaselea an consecutiv, Lafarge a fost clasificată printre „cele mai durabile 100 de corporaţii din lume". Prin intermediul celui mai important centru de cercetare în domeniul materialelor de construcţii din lume, Lafarge plasează inovaţia în centrul priorităţilor sale, într-un demers de a asigura construcţii durabile şi creativitate arhitecturală. Pentru informaţii suplimentare vă rugăm vizitaţi www.lafarge.com

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii