Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:39 18 05 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ședințe Consiliu Județul Constanța va avea o nouă societate specializată în pază, monitorizare şi intervenție (DOCUMENTE)

ro

18 May, 2025 15:55 121 Marime text
  • La acest moment, Direcția de Pază a Județului Constanța este autorizată să desfășoare doar activitate de pază a obiectivelor, bunurilor şi valorilor dispuse pe teritoriul Județului Constanța aflându-se în imposibilitatea de a fi autorizată pentru activitatea de monitorizare deoarece nu este societate specialiazată de pază și protecție, conform legii 333/2003, republicată
  • Pentru a nu se produce o divizare a obiectului de activitate, se consideră necesară înființarea unei societăți cu răspundere limitată care să aibă ca obiect de activitate atât paza şi protecția cât şi monitorizarea prin înființarea de dispecerat de zonă
  • Cheltuielile necesare pentru înființarea societății se asigură din bugetul de venituri și cheltuieli al UAT județul Constanța
  • Florin Mitroi, în calitate de președinte al Consiliului Județean Constanța este împuternicit să efectueze toate demersurile necesareprivind disponibilitatea și rezervarea denumirii firmei ce se va înființa, c u asociat unic UAT județul Constanța, la Oficiul Registrului Comerțului de pe lângă Tribunalul Constanța
 
 
Consiliului Județean Constanța se reunește în ședință ordinară pentru data de 23.05.2025, ora 10:00 în format fizic.

Pe ordinea de zi se află și un proiect de hotărâre rivind aprobarea inițierii procedurilor pentru înființarea unei societăți cu răspundere limitată de drept privat și interes județean, cu asociat unic UAT Județul Constanța.

Potrivit proiectului societatea va dobândi personalitate juridică după îndeplinirea formalităților la Oficiul Registrului Comerțului de pe lângă Tribunalul Constanța.

Cheltuielile necesare pentru înființarea societății se asigură din bugetul de venituri și cheltuieli al UAT județul Constanța.

Florin Mitroi, în calitate de președinte al Consiliului Județean Constanța este împuternicit să efectueze toate demersurile necesare și să semneze orice cerere sau acte necesare pentru obținerea dovezii privind disponibilitatea și rezervarea denumirii firmei ce se va înființa, cu asociat unic UAT județul Constanța, la Oficiul Registrului Comerțului de pe lângă Tribunalul Constanța.

În referatul de aprobare al proiectului este evidențiat faptul că prin Hotărârea Consiliului Județean nr. 251/2005 a fost înființată Direcția de Pază a Județului Constanța, sub autoritatea Consiliului Județean Constanța, prin reorganizarea Corpului Gardienilor Publici Constanţa, ca serviciu public cu personalitate juridică şi finanțat din venituri extrabugetare. 

Obiectul principal de activitate al Direcției de Pază a Județului Constanța este asigurarea pazei instituțiilor publice dispuse pe teritoriul județului Constanța.


Conform Regulamentului de organizare şi funcţionare al Direcţiei de Pază a Judeţului Constanţa, anexa nr. 3 la Hotărârea Consiliului Județean Constanța nr. 227/29.11.2023 Direcția de Pază a Judeţului Constanța are ca obiect principal de activitate paza obiectivelor, bunurilor şi valorilor dispuse pe teritoriul Judeţului Constanta, indiferent de forma de proprietate sau administrare, monitorizarea sistemelor de alarmă, paza transportului de bunuri şi valori, în conformitate cu prevederile Legii nr.333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi a Hotărârii Guvernului nr.301/2012 pentru aprobarea normelor metodologice de aplicare a Legii nr.333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor.





La acest moment, Direcția de Pază a Județului Constanța este autorizată să desfășoare doar activitate de pază a obiectivelor, bunurilor şi valorilor dispuse pe teritoriul Județului Constanța aflându-se în imposibilitatea de a fi autorizată pentru activitatea de monitorizare deoarece nu este societate specialiazată de pază și protecție, astfel cum se menționează în Legea nr. 333/2003, republicată.


Luând în considerare prevederile legale anterior menționate, pentru a nu se produce o divizare a obiectului de activitate, în sensul că activitatea de pază și protecție ar reveni Direcţiei de Pază a Județului Constanța, cu asigurare pază umană, iar serviciul de monitorizare ar reveni altor societăți, se consideră necesară înființarea unei societăți cu răspundere limitată care să aibă ca obiect de activitate atât paza şi protecția cât şi monitorizarea prin înființarea de dispecerat de zonă.

Într-o adresă transmisă Consiliului Județean, conducerea Direcției de Pază a Județului Constanța a solicitat analizarea posibilității înființării unei societăți specializate de monitorizare şi intervenție. Demersul vine ca urmare a faptului că la acest moment aceste servicii sunt subcontractate către o societate specializată.

Doar pentru luna martie 2025, costul serviciilor de monitorizare și intervenție către entităţi se ridică la 25.882,50 lei.

Proiectul de hotărâre ce urmează să fie supus dezbaterii consilierilor județeni în data de 23 maipoate fi consultat în secțunea „documente”.
 

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și:

Curtea de Apel Constanța anulează parțial hotărârea Tribunalului Direcția de Pază a Județului Constanța pierde procesul cu ANAF și Finanțele Publice

 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii