Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:39 15 07 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ședințe Consiliu Aprobarea Protocolului de colaborare pentru susținerea și promovarea stagiunii teatrale 2025-2026 între Municipiul Constanța, Consiliul Județean Constanța și Teatrul de Stat Constanța (DOCUMENT)

ro

15 Jul, 2025 17:00 225 Marime text




 
  • Pe ordinea de zi se află și proiectul de hotărâre privind aprobarea Protocolului de colaborare dintre Municipiul Constanța, Consiliul Județean Constanța și Teatrul de Stat Constanța în vederea susținerii, organizării si promovării stagiunii teatrale 2025 – 2026
Durata prezentului protocol este de 12 luni de la data semnării lui de către părți, și poate fi prelungit prin act adițional cu acordul părților
Astfel, prin acest protocol se dorește asigurarea unui cadru organizatoric și financiar stabil pentru Teatrul de Stat Constanța, facilitând desfășurarea în bune condiții a programului artistic și cultural adresat publicului local și regional în perioada 2025-2026



Consiliul Local Municipal se reunește în ședință extraordinară în 18 iulie a.c.

Pe ordinea de zi se află și proiectul de hotărâre privind aprobarea Protocolului de colaborare dintre Municipiul Constanța, Consiliul Județean Constanța și Teatrul de Stat Constanța în vederea susținerii, organizării si promovării stagiunii teatrale 2025 - 2026.
Protocolul va fi semnat de primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac.

Durata prezentului protocol este de 12 luni de la data semnării lui de către părți, și poate fi prelungit prin act adițional cu acordul părților.


Actele adiționale la prezentul protocol vor fi încheiate numai în baza Hotărârilor Consiliului Local al Municipiului Constanța și ale Consiliului Județean Constanța adoptate în acest sens.


Scopul protocolului

Scopul general al acestei cooperări între instituții îl reprezintă:

Asigurarea spațiului și cadrului necesar furnizării serviciului public privind cultura și desfășurării actului de cultură în condiții optime.


Crearea unui context cultural adecvat în Județul Constanța care să integreze județul nostru pe harta evenimentelor teatrale importante în țară și străinătate.

Atragerea unui număr cât mai mare de spectatori, ceea ce implicit va duce la îndeplinirea obiectivelor din strategia culturală a unităților administrativ-teritoriale partenere.

Valorizarea și potențarea patrimoniului cultural material existent la nivelul municipiului Constanta, acesta reprezentând o zonă identitară valoroasă de jure.

Viziunea municipalității de a pune în valoare destinația spațiului cultural, după renovarea acestuia.

Consolidarea capacităților de colaborare între autoritățile locale, instituțiile publice și operatori culturali.

Racordarea sectorului cultural și a activității acestuia de la nivelul municipiului la realitățile culturale și sociale ale secolului XXI.

Obligațiile și responsabilitățile părților

MUNICIPIUL CONSTANTA va avea următoarele obligații:

a) Să pună la dispoziție, imobilul proprietate publică situat în Constanta, bd. Ferdinand, nr. 11 Bis, Lot 1, înscris în cartea funciară nr.261931, identificat astfel: teren aferent în suprafață de 2.352 mp identificat cu nr.cadastral 261931; construcție identificată cu nr.cadastral 261931-C1, Teatru Fantasio, S+P+1E, având o suprafață construită la sol de 1.408 mp;
b) Să faciliteze promovarea evenimentelor teatrale prin canalele de informare prin Direcția de specialitate, în sensul respectării Stategiei Culturale a Municipiului Constanța, ca de exemplu, Celebrarea Zilei Culturii Române, Celebrarea Zilei Dobrogei, Evenimente cultural- științifice cu orașe partenere internaționale, Evenimente culturale complexe pentru a marca diverse aniversări, cu respectarea normelor legale în vigoare.

UNITATEA ADMINISTRATIV TERITORIALĂ JUDEȚUL CONSTANȚA  va avea următoarele obligații:

a) Să aloce fonduri de la bugetul județean pentru sprijinirea activității teatrului, conform legii, inclusiv cheltuielile de funcționare și întreținere;
b) Să faciliteze promovarea evenimentelor teatrale prin canalele județene de informare;

TEATRUL DE STAT CONSTANȚA va avea următoarele obligații:

a) Să ducă la îndeplinire stagiunea teatrala, astfel cum aceasta este prezentată în programul atașat prezentului, prin producerea de spectacole, evenimente;
b) Să asigure desfășurarea spectacolelor în condiții profesioniste, cu respectarea normelor legale în vigoare;
c) Să nu aducă modificări spațiilor indiferent de natura acestora fără a obține în prealabil acordul scris al proprietarului;
d) Să plătească despăgubiri pentru orice deteriorare a spațiului;
e) Să încheie în nume propriu contracte cu furnizorii de utilități pentru asigurarea bunei activități a teatrului;
f) Să achite contravaloarea utilităților aferente utilizării spațiiilor;
g) Să ia măsuri și să răspundă de respectarea de către personalul propriu, colaboratori precum și pârtieipanții la evenimente, a normelor privind securitatea și sănătatea în muncă, precum și a normelor PSI, și cele privitoare la fumat, fiind direct răspunzători pentru eventualele prejudicii/evenimente petrecute ca urmare a încălcării acestora.
h) Să obțină toate avizele și autorizațiile necesare organizării evenimentelor pe cheltuiala sa. 

Proiectul de hotărâre poate fi consultat „integral" în secțiunea „documente".

PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și:

Teatrul de Stat Constanța Conferință dedicată începerii celei de a IV-a ediții a SEAS 

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii