Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:20 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Restaurantul Casa Prahova, un local tradiţional (galerie foto)

ro

31 Aug, 2015 00:00 5582 Marime text
După o săptămână grea, am ajuns, într-o seară, la restaurantul Casa Prahova din Satul de Vacanţă. După toată harababura din timpul săptămânii, aveam mare nevoie de un festin culinar ca la carte, ca să îmi încarc bateriile şi să mă relaxez într-un mediu tradiţional românesc. Un ospătar amabil ne-a condus la o masă rezervată, aşa cum arătă plăcuţa specifică, deşi nu făcuserăm noi rezervarea. Ne-am aşezat, familiarizându-ne apoi cu locul. Un decor ca la bunica acasă: bănci, scaune de lemn, covoare tradiţionale... prea frumos, prea ca la ţară…
 
Realizezi imediat ca ai nimerit într-un loc deosebit. Decorul e rustic, dar, în acelaşi timp, modern, tacâmurile sunt curate, mesele, la fel, servirea însă lasă puţin de dorit. Am comandat băutura prima dată, iar tacâmurile au ajuns înaintea sucului. Foarte ciudat. În plus, comanda mea s-a… pierdut, aşa că a trebuit să mai aştept ceva timp să vină şi băutura. Am consultat meniurile şi tare greu ne-a fost să ne decidem.

Tigaia din străbuni cu carne de porc, cârnaţi, mămăligă, brânză de vacă şi castraveciori muraţi (25 de lei) ne făcea cu ochiul, la fel ca şi tochitura „prahoveană“ cu ceafă de porc, mămăliguţă, ou şi telemea de vacă (21 de lei), platoul tradiţional „Casa Prahova“ (95 de lei) sau saramura de pui cu mămăliguţă (21 de lei). Până la urma, am optat pentru tocăniţă ţărănească, un preparat din piept de pui, mămăliguţă, sos cu ceapă şi castraveciori (20 de lei) şi mici la grătar cu muştar (2 lei/micul). Bucate la grătar mai erau. Poţi să comanzi muşchi sau ceafă de porc (17 lei), piept de pui (16 lei), frigărui din piept de pui (18 lei), cârnaţi proaspeţi de casă (17 lei) sau peşte la grătar (20 de lei). Ca desert, au papanaşi (10 lei), clătite (8 lei) sau îngheţată (8 lei). Un suc costă 5 lei, o cafea, tot 5 lei, iar pe o bere poţi da între 6 şi 10 lei.

Per total, a fost o experienţă culinară pozitivă, localul merită încercat. Însă nu vă recomand să mergeţi la toaletă. În momentul în care am fost eu, era mizerie.

Ce spune Registrul Comerţului

Restaurantul Casa Prahova funcţionează pe Chivu N.N. Nicolae Întreprindere Individuală, înfiinţată în anul 2015, cu sediul social în municipiul Constanţa, strada Aron Pumnul, ce are ca principală activitate „restaurante“. Potrivit datelor furnizate de Registrul Comerţului în data de 29 august 2015, titularul întreprinderii individuale este Nicolae Chivu.

Conform datelor de la Registrul Comerţului, Nicolae Chivu mai figurează în firmele Chivu SRL (urmărire penală) şi Dobrogea Coop Societate Cooperativă (mandat administratori expirat, mandat cenzori expirat).
Informaţii utile
Număr de telefon: 0768 915 889
Facebook: www.facebook.com/pages/Restaurant-Casa-Prahova
Wi-Fi: Da
Locuri de parcare: Nu.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii