Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:17 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Barissimo, barul construit pe... cărţi (galerie foto)

ro

25 Nov, 2013 00:00 10641 Marime text
Deschis de curând, Barissimo este un local cu aspect semnificativ diferit, atât prin structura imobilului în care este amplasat, cât şi prin viziunea celor ce l-au decorat.
Localul este situat pe bulevardul Ferdinand, într-o clădire istorică de locuinţe, iar spaţiul folosit de ei a fost, odată, intrarea în scara de bloc.

 
Arhitectura este deosebită, nu prin existenţa „balconului”, ci prin formatul acestuia. Designul îl văd ca o combinaţie între mai multe stiluri: cel minimalist este plin de culoare, stropul de vintage se regăseşte în meniuri şi cărţile de anticariat, iar alura disco este dată de tapetul unora dintre pereţi. Dar ceea ce este şi mai remarcabil – locul este văzut ca o librărie, o ceainărie unde poţi citi, pentru că peste tot există cărţi pe care le poţi răsfoi. Iar cărţile accesibile publicului nu sunt orice fel de cărţi, ci exact acelea care contează: cărţi de business, cărţi foarte bune de dragoste sau cărţi de cocktailuri. Pasiunea pentru cărţi se regăseşte şi în concursurile pe care le-au început: lunar vor exista un set de câteva cărţi pe care le vor dărui celor care le trec pragul localului, în urma unei trageri la sorţi. Ideea mi se pare foarte bună, cu condiţia să reuşească să menţină aceste concursuri cel puţin o perioadă semnificativă. Am descoperit că designerii sunt din Bucureşti şi se numesc Silviu Gavrilă şi Roxana Alexandra Istrate. Meniurile sunt făcute tot sub forma unor cărţi: îmi place că au denumit cocktailuri după vedete de film din anii 80, iar la unele dintre băuturi este prezentată o mică istorie începând de la cine a descoperit-o şi până în zilele noastre. Se pare că ideea a fost a unuia dintre asociaţi care este şi barista în acest local: Ştefan Aurel – Ciprian.
În principiu, preţurile sunt cam aceleaşi. Cafeaua este cel mult 10 lei, limonadele costă 8 lei, iar berea tot cam atât. Cei de la Barissimo servesc un cocktail de bere pe care vi-l recomand. Acesta costă puţin peste 10 lei. Pentru cei cărora le place fisticul, au un frappe cu sirop de fistic absolut delicios, care costă 8 lei. Servirea a fost puţin cam timidă, de nota 8. Per total, nouă ne-a plăcut şi vă invităm şi pe voi să veniţi, iar nota noastră pentru ei este 9 pentru impulsionare.
 
Conform Registrului Comerţuilui, Barissimo funcţionează pe societatea SC. SEDAST SRL şi este administrată de Şemşedin Sever şi Ştefan Aurel Ciprian.
 
Informaţii Utile:
Adresa: Bd. Ferdinand nr. 32
Facebook: https://www.facebook.com/pages/Barissimo-Cocktail-Bar/201492080030250
Rezervări: 0736 366 101
Program: Luni-Duminică 08.00 – 01.00
Site: http://www.barissimo.ro/
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii