Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:32 13 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Vasile Moldoveanu – Un tenor român pe patru continente. Pasiune și credință”

ro

06 Oct, 2020 11:11 4860 Marime text

În 2011, apărea la Editura Muzicală prima ediție a cărții „Vasile Moldoveanu – Un tenor român pe patru continente. Pasiune și credință”. Absența îndelungată din România a artistului (plecat din țară în 1972, revenit abia în 2010), cenzura impusă asupra informațiilor despre tenorul român de către autoritățile comuniste până în 1989, precum și inevitabila estompare a imaginii sale odată cu încheierea carierei artistice făceau ca, la data publicării primei ediții, alcătuirea unei monografii să fie dificilă.

A primat redescoperirea acestei personalități a lumii operei, oferită publicului meloman din România, care ignora în cea mai mare parte, din motivele enumerate mai sus, existența lui Vasile Moldoveanu.

În anii care au trecut de la publicarea primei ediții și odată cu vizitele mai dese întreprinse de Vasile Moldoveanu în România, tenorul a devenit din ce în ce mai cunoscut publicului, iar biografia și cariera artistică a acestuia au început să capete tot mai multă consistență, impunându-se astfel o a doua ediție, completată cu mai multe informații interesante.

Lucrarea integrală are 308 pagini și poate fi descărcată mai jos, în format PDF - dimensiune fișier 24 MB

Volumul este pus la dispoziție spre digitalizare cu acordul autorilor
  Citește în format integral

659


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Comentarii
Cele mai recente postari