Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:22 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Valu lui Traian monografie, 2008

ro

16 Oct, 2018 12:17 3969 Marime text


Dincolo de studii ştiinţifice ample asupra unui anumit subiect, monografiile sunt depozitare ale unor informaţii localizate şi focalizate pe o arie sau temă de interes naţional, dar şi local.
Monografia comunei Valu lui Traian constituie cartea de vizită alcătuită de un membru marcant al comunităţii - Ştefan Păunescu, cel căruia zeci de ani i-au trecut prin mâini, în calitate de primar sau consilier local, documente pe care s-a decis, în 2007, să le adune între coperţile unei lucrări, de ce nu, cu pretenţii ştiinţifice.
Într-un soi de mărturisire, autorul explică de ce s-a simţit dator să scrie această monografie. „Pentru că acum, pensionar fiind, am suficient timp să elaborez o lucrare necesară prezentului şi viitorului, iar vârsta pe care o am mă îndeamnă să o elaborez acum, până nu plec pe lumea cealaltă, considerând a fi un păcat ca odată cu mine să fie îngropate informaţiile şi documentele pe care le deţin.
Doresc ca monografia comunei să fie un dar pe care îl fac locuitorilor ei, locuitori pe care i-am respectat întotdeauna“.
Lucrarea numără 140 de pagini, iar din cuprinsul ei am reţinut cele nouă mari capitole, care se deschid chiar cu mărturisirea autorului, urmată de Aşezarea localităţii, Dobrogea (scurt istoric), Istoricul populării şi dezvoltării comunei, Condiţiile fizico-geografice, Cum trăiau locuitorii, Economia comunei, Învăţământ-cultură-sport şi Conducerea administrativă a comunei. Toate însoţite de fotografii.



Cea de-a doua ediţie a monografiei poartă titlul "Valu lui Traian în anul Centenarului" şi a fost editată, anul acesta, de Primăria Valu lui Traian, sub egida publicaţiei Gazeta de Valu, urmând a se adăuga, în varianta digitală, în Biblioteca Virtuală ZIUA de Constanţa. 
 
Acest volum a fost pus la dispoziţie de Primăria comunei Valu lui Traian

Lucrarea integrală are 162 de pagini şi poate fi descărcată mai jos, în format PDF – dimensiune fişier 25.4 MB
  Citește în format integral

809


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Comentarii








Cele mai recente postari