Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:43 09 12 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tulcea culturală Lucrările Bienalei internaționale de pictură „Alexandru Ciucurencu”, în curs de jurizare

ro

27 Oct, 2021 00:00 2681 Marime text
  • Până la sfârșitul acestei săptămâni, are loc jurizarea lucrărilor expuse în cadrul Bienalei de pictură „Alexandru Ciucurencu”
În perioada 14 octombrie-12 noiembrie 2021, are loc, la Muzeul de Artă din Tulcea, expoziția-concurs Bienala de pictură ”Alexandru Ciucurencu”, la care au fost invitați să participe artiștii membri ai Uniunii Artiștilor Plastici din România sau ai Uniunilor de Artiști Plastici din străinătate, precum și absolvenți și studenți ai academiilor de artă.
Organizatori sunt Institutul de Cercetări Eco-Muzeale „Gavrilă Simion” Tulcea prin Muzeul de Artă, împreună cu Consiliul Județean Tulcea și Liceul de Artă „George Georgescu”
.


După ce, în urmă cu două săptămâni, a fost vernisată expoziția cuprinzând cele 109 lucrări selectate, în această perioadă, până la 1 noiembrie 2021, are loc jurizarea, verdictul final stând în sarcina unui juriu competent, alcătuit din critici de artă și artiști plastici.
Anul acesta a fost un record de înscrieri în concurs, ceea ce arată că Bienala, inițiată în urmă cu cinci ani, suscită la fiecare ediție tot mai mult interes. Lucrările vor fi publicate în anuarul Muzeului de Artă Tulcea 'Dobroart', devenit deja o tradiţie.

„A fost destul de dificil să selectăm lucrările care ne-au fost propuse pentru participare. Era un număr foarte mare, care depăşea cu mult capacitatea Muzeului de Artă. După patru, cinci selecţii, am ajuns la concluzia că trebuie să acceptăm participarea tuturor şi să reducem numărul lucrărilor propuse la o singură exponată. Astfel a rezultat o expoziţie foarte frumoasă, cu multe stiluri, cu multe calităţi. Poate anumite grupuri de lucrări par puţin mai sufocate, în sensul că sunt atât de spectaculoase şi de bogate, încât au nevoie de mai mult spaţiu decât am putut noi să le oferim", a declarat, cu ocazia vernisajului, reprezentanta ICEM, Daniela Iacoblev-Barău.
Finisajul și premierea vor avea loc pe 12 noiembrie 2021, cuantumul total al premiilor fiind de 10.000 lei.
 
Citește și:
Constanța culturală O idee inspirată și un vernisaj inedit (galerie foto)

 
Comentarii