Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:55 05 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Septimiu Bourceanu, senator PNL, mesaj de Ziua Deţinuţilor Politici Anticomunişti din Perioada 1944-1989 (VIDEO)

ro

09 Mar, 2022 14:35 1470 Marime text
 
 
Cu ocazia „Zilei Deţinuţilor Politici Anticomunişti din Perioada 1944-1989“, Septimiu Bourceanu, senator PNL, a transmis următorul mesaj de comemorare a  victimelor regimului comunist:
 
Astăzi, 9 martie, gândul nostru se îndreaptă către deținuții politici anticomuniști, acei eroi care au suferit chinuri groaznice și au murit în lagărele de muncă și penitenciarele comuniste. 

Singura „crimă“ de care s-au făcut vinovați acești români este că s-au opus unui regim totalitarist care le-a sugrumat valorile și credința. Pe Harta Sistemului Concentraționar 1945-1989, expusă în Sala 5, Sala Hărților, la Muzeul Sighet, vedem că, în Dobrogea, sunt 33 de locuri în județul Constanța și 11 în județul Tulcea, în care s-a manifestat din plin gulagul românesc.

Vorbim despre Canalul Dunăre-Marea Neagră, lagărul de la Periprava sau Cazinoul din Constanța, conform dovezilor descoperite odată cu restaurarea acestui simbol.

Suntem datori să nu uităm deținuții politici anticomuniști, să nu uităm jertfa lor și să conștientizăm că, datorită acestor oameni, putem acum să ne manifestăm liber.

Cinste lor!
 
Sursa foto: ZIUA de Constanța

 

Citește și:
De la Memorialul Sighet la Memorialul Poarta Albă (VIDEO)

Au pătimit apărând credinţa şi demnitatea poporului roman. 9 martie - Ziua Detinuților Politici Anticomuniști din perioada 1944-1989 (VIDEO)
 
 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Comentarii








Cele mai recente postari