Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:29 11 05 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#RespectTeatru Horia Țuțuianu, președintele Consiliului Județean Constanța - „Teatrul reprezintă pentru noi o prioritate și vom găsi soluții să îi readucem strălucirea de altădată”

ro

12 Jun, 2018 17:00 1130 Marime text
Vă mulțumesc pentru invitația la acest eveniment de suflet și felicit publicația ZIUA pentru inițiativă.  Pentru mine este o mare bucurie să fiu prezent alături de dumneavoastră - oameni care ați făcut istorie pe scena teatrului constănțean - la o gală, într-o seară de asemenea anvergură! 
 
Cred că este vital să-i onorăm pe cei care și-au dedicat viața pentru a îmbogăți cultura constănțeană și care, prin dragostea lor pentru teatru, ne-au adus mai aproape de artă!  Vă mulțumim!
 
Spuneam că ZIUA de Constanța a inițiat un eveniment de suflet, un eveniment cu atât mai important cu cât anul acesta cinstim nu doar Centenarul Marii Uniri, ci și 140 de ani de la revenirea Dobrogei la țară. Este important să sărbătorim toate valorile autohtone și în special cultura constănțeană și, implicit, pe acei oameni care s-au dedicat exclusiv unei cauze atât de nobile. 
 
Merg la teatru de fiecare dată când timpul îmi permite, cunosc actorii, repertoriul, grijile și nevoile acestei instituții. Sper din tot sufletul ca în acest mandat să vindecăm mai multe răni ale unor importante instituții de cultură locale. Am început concret cu Edificiul Roman cu Mozaic, Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța și Mormântul pictat Hypogeu. Urmează și altele! Și vă promit dumneavoastră, oameni pe care v-am aplaudat în nenumărate rânduri, că Teatrul reprezintă pentru noi o prioritate și vom găsi soluții să îi readucem strălucirea de altădată. 
 
V-am mulțumit pentru strălucirea pe care ați dat-o scenei și sufletelor noastre, iar astăzi este momentul în care omagiul nostru se concretizează în mod public. O parte dintre cei care vor primi astăzi placheta Consiliului județean - pentru unii In memoriam - sunt primii directori și primii inițiatori ai instituțiilor profesioniste de spectacol din Constanța: 
dirijorul și directorul Teatrului Liric - Constantin Daminescu compozitorul, dirijorul și directorul Teatrului Fantasio - Aurel Manolache  dirijorul și compozitorul Paul Staicu, cel care a înființat prima orchestră simfonică a orașului Claudiu Cristescu, regizorul care a pus bazele Teatrului de Păpuși actorul și directorul de teatru Jean Ionescu 
compozitorul și dirijorul Dumitru Lupu actorul și directorul de teatru, profesor la Facultatea de Arte, Vasile Cojocaru.
 
Recunoștință îi purtăm și marelui tenor Vasile Moldoveanu, care a urcat pe cele mai mari scene ale lumii, apreciat ca unul dintre cei mai valoroși artiști lirici, și pe care am avut fericirea să-l cunoaștem tot datorită publicației Ziua de Constanța.
 
Vă mulțumesc tuturor - stimați  actori, coregrafi, instrumentiști, balerini, pentru tot ceea ce ați făcut dumneavoastră, de-a lungul carierei și pentru marea bucurie pe care ați adus-o publicului constănțean prin munca dumneavoastră. Este o mândrie pentru noi să ne bucurăm de prezența dvs. și atât eu, cât și toți constănțenii vă suntem îndatorați pentru tot ce ați zidit în sufletele și conștiințele noastre, dar și pentru că ați insuflat generațiilor tinere dragostea pentru artă!  
 
Mulțumesc, încă o dată, conducerii publicației ZIUA, întregului personal redacțional pentru implicarea în viața orașului prin astfel de acțiuni de mare impact emoțional și cultural.
Mă înclin în fața dumneavoastră! 
Comentarii
Cele mai recente postari