Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:56 11 05 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#RespectTeatru Daniela Vlădescu, directorul Teatrului „Oleg Danovski” - „Este sărac cel care nu are o istorie, este sărac cel care nu are valori”

ro

12 Jun, 2018 17:20 1056 Marime text
Sunt onorată să mă aflu în fața dvs., sunt onorată că am stat alături, câteva ceasuri, de cele mai dragi personalități ale culturii și artei constănțene. 
 
Știu - din păcate și din fericire - ce înseamnă să calci pe scenă și să încerci, să îndrăznești să crezi că poți face oamenii fericiți. Să îndrăznești să crezi că îi poți învăța ceva și să crezi că pot pleca, după două ceasuri de spectacol, mai drepți, mai buni, mai corecți, mai încrezători. Asta este menirea noastră. Uneori nu reușim, alteori avem nevoie de ajutor. 
 
Cultura și arta sunt niște flori atât de firave, care cresc numai cu lumină, cu apă, îngrijite cu dragoste. Fără dragoste veți vedea că orice floricică pe care o aveți în grădină, măcar o dată dacă nu o veți uda, ea se va ofili. Dragostea este un lucru foarte important.
 
Și aș dori să-i rog pe edilii acestui oraș, care sunt, prin meseria lor, prin ceea ce au primit ca obligație, să nu considere obligație îngrijirea culturii, ci un privilegiu. Un privilegiu de a face oamenii mai frumoși și mai bogați pe dinăuntru. Pentru că asta este ceea ce ne rămâne. Cultura este un lucru foarte important în creșterea nivelului de trai al unui popor, în ceea ce înseamnă tradiție, în ceea ce înseamnă viitorul unui popor. Cultura este foarte importantă. 
 
Ca și acum, când ziarul ZIUA împreună cu dvs. ați dorit să recunoașteți meritele înaintașilor noștri, celor care au deschis aceste nume în cultură. Să o faceți și de acum încolo, pentru că este sărac cel care nu are o istorie, este sărac cel care nu are valori. Bucuria unui popor și bogăția lui țin de încărcătura lui sentimentală și încărcătura lui educațională. Vă mulțumesc pentru această seară minunată, mulțumesc ziarului ZIUA, mulțumesc pentru că ați putut să onorați această invitație. 
Comentarii
Cele mai recente postari