Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:48 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Techirghiol, mesaj de Ziua Deţinuţilor Politici Anticomunişti din Perioada 1944-1989 (VIDEO)

ro

09 Mar, 2022 15:40 2108 Marime text
 
 
Cu ocazia „Zilei Deţinuţilor Politici Anticomunişti din Perioada 1944-1989“, Primăria Techirghiol, prin intermediul primarului Iulian Constantin Soceanu, a transmis următorul mesaj de comemorare a  victimelor regimului comunist:
 
„Astăzi îi omagiem pe deținuții politici anticomunişti, care au făcut posibil ca noi, românii, să trăim astăzi într-o ţară liberă și democratică, după zeci de ani de dictatura comunistă.

Pentru acei oameni, dorinţa de a apăra libertatea şi demnitatea societăţii în care trăiau a însemnat mai mult decât propria suferinţă. Mașinăria represivă a regimului totalitar i-a vânat constant atât pe ei, cât și pe reprezentanții familiilor lor, mulți dintre ei fiind uciși în închisorile comuniste.

Nu trebuie să îi uităm niciodată pe acești eroi ai României. Poveștile lor, drame înfiorătoare, născute din teama unui regim închistat în propria-i filozofie defectuoasă, ne reamintesc că datorită unor inimi curajoase, dispuse la sacrificiul suprem pentru dragostea față de poporul român, cunoaștem astăzi libertatea.

Noi le suntem astăzi datori pentru preţul prea greu pe care l-au plătit în numele libertăţii şi al drepturilor fundamentale de care românii erau privaţi atunci. Suferinţa şi jertfa celor care au avut curajul să se opună autorităţilor totalitare nu pot fi şi nu trebuie uitate!

Este obligația noastră de a veghea împotriva oricărui derapaj antidemocratic, dar și de a nu da curs mesajelor populiste care încearcă să manipuleze situaţii dificile.

Astăzi, de Ziua Deținuților Politici Anticomuniști, cu toții trebuie să ne rugăm la Dumnezeu să întărească credința românilor că împreună, uniți cu lideri patrioți și curajoși, așa cum au fost ei, România va prospera.”
 
Sursa foto: ZIUA de Constanța



Citește și:
De la Memorialul Sighet la Memorialul Poarta Albă (VIDEO)

Au pătimit apărând credinţa şi demnitatea poporului roman. 9 martie - Ziua Detinuților Politici Anticomuniști din perioada 1944-1989 (VIDEO)
 
 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Comentarii








Cele mai recente postari