Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:08 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Portul Constanța 1896 – 1996”, de Valentin Ciorbea

ro

13 Nov, 2020 18:54 3848 Marime text

La împlinirea, pe 16 octombrie 1996, a unui secol de la punerea pietrei fundamentale şi inaugurarea oficială a lucrărilor de construcţie şi modernizare a portului Constanţa, eveniment de importanţă deosebită pe care comunitatea portuară a dorit să-l marcheze, alături de toţi locuitorii municipiului, comitetul de organizare a festivităţilor a decis și tipărirea
prezentei monografii istorice, realizată de prof. univ. dr. Valentin CIORBEA, la vremea aceea cadru universitar la Academia Navală „Mircea cel Bătrân".

În urmă cu doi ani, același autor publicase lucrarea „Portul Constanța – de la antichitate la mileniul III”, așa încât, de această dată, a revizuit și completat textul, l-a restructurat, a introdus noi subcapitole, a adus informația bibliografică la zi, realizând un nou hronic al portului Constanța.

Cititorul va cunoaşte evoluţia portului sub aspectul construcţiilor, traficului şi mişcării maritime. Nu s-a omis nici o etapă, nici un eveniment important din activitatea portului în cei o sută de ani de la punerea pietrei fundamentale.
Valoarea lucrării reiese, atât din documentele prezenzate cât şi din ilustraţia mult îmbogăţită cu imagini ce sunt puse pentru prima dată la îndemâna cititorilor”, afirmă ing. Vasile Pistolea.


Volumul are 206 de pagini și poate fi descărcat de mai jos. Dimensiune fișier: 17,9 MB

  Citește în format integral

591


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Comentarii








Cele mai recente postari