Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:09 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Monumente inedite din Tomi”, de D.M. Teodorescu

ro

21 Nov, 2018 00:00 2743 Marime text
Cartea de faţă - „Monumente inedite din Tomi”, de D.M. Teodorescu, este visul oricărui arheolog. Apărută în anul 1915, este una dintre colecţiile de seamă cu imagini de vase de lut şi de stică, cu câteva fragmente arhitectonice şi cu un număr de monede, de la muzeul din Constanţa, de la vremea respectivă.
O lucrare plină de imagini, aşa cum trebuie să fie o prezentare de monumente, din frumoasa cetate Tomis, peste care astăzi constănţenii îşi duc traiul de zi cu zi. Lucrarea cuprinde consistente informaţii istorice, care reflectă modul de viaţă al strămoşilot acestui teritoriu.
În cele 166 de pagini veți putea citi despre descoperirile arheologice de până atunci, expuse în muzeele de la Constanţa. Este un atlas de edificii arheologice, cu imagini clare și descrieri clarificatoare. Ele sunt rezultatele săpăturilor din oraşul Constanţa, dar mai ales din zona Portului Constanţa.

Cartea a fost pusă la dispoziţia cotidianului ZIUA de Constanţa, spre digitalizare, de Muzeul de Istorie şi Arheologie Constanţa.

Lucrarea are 166 de pagini şi poate fi descărcată de mai jos.Dimensiune fişier: 15 MB
  Citește în format integral

501


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Comentarii








Cele mai recente postari