Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:22 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Memoria - revista gândirii arestate, mesaj de Ziua Deţinuţilor Politici Anticomunişti din Perioada 1944-1989 (VIDEO)

ro

09 Mar, 2022 00:00 1533 Marime text
 
 
Cu ocazia „Zilei Deţinuţilor Politici Anticomunişti din Perioada 1944-1989“, Revista Memoria, prin intermediul redactorului-șef Cosmin Budeancă, a transmis următorul mesaj de comemorare a  victimelor regimului comunist:
 
În  cei  45  de  ani  de  regim comunist în România mii de oameni au fost uciși, zeci de mii au ajuns în închisori și lagăre, alte zeci de mii au fost deportați, milioane au avut de suferit în grade diferite. Pretutindeni oamenii își doresc și simt că au dreptul la o viață liberă, iar unul din elementele de bază pentru asta o reprezintă libertatea  gândirii,  adică  «gândirea nearestată». Dar pentru a atinge acest deziderat trebuie să facem permanent un apel la memorie. Ea e fundamentul pe care ne putem edifica prezentul  și  viitorul.

Conștiința  luptei  pentru  libertate a generațiilor care au suferit în anii comunismului trebuie să fie transmisă în continuare către generațiile viitoare. Iar evenimentele din aceste zile din Ucraina dovedesc încă o dată cât de importantă este libertatea și democrația și că niciun efort nu este prea mare pentru a le consolida și perpetua.

Cosmin Budeancă

Redactor-șef Memoria - revista gândirii arestate

 
Sursa foto: Facebook
 

 
 Citește și:

De la Memorialul Sighet la Memorialul Poarta Albă (VIDEO)

Au pătimit apărând credinţa şi demnitatea poporului roman. 9 martie - Ziua Detinuților Politici Anticomuniști din perioada 1944-1989 (VIDEO)


 
 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Comentarii








Cele mai recente postari