Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:07 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Lacrămă Ardealul”. Romanul vieții lui Alexandru Jula

ro

23 Jul, 2020 15:28 4333 Marime text

„Faima lui Alexandru Jula – un magician al scenei Teatrului de Estradă - are ca argument o evoluţie superlativă de durată impresionantă. Vocea caldă, învăluitoare în taina ritmului, mişcarea scenică, expresivitatea chipului, cuvintele rostite în nuanţele sentimentelor sunt tot atâtea motive de fascinaţie pentru spectatori, în care a aflat tezaur de elogii şi de aplauze.

Pentru artist, cântecul este un modus vivendi în care pulsează inima vieţii, sensibilă şi generoasă în dragoste, în prietenie, în revederi şi în despărţiri, în clipe de fericire sau de suferinţă.
Mai mult decât oriunde, la Galaţi, Alexandru Jula a descoperit frumuseţea locurilor binecuvântate cu matca Dunării şi cu vibraţia inconfundabilă pentru sunetul fermecat pe care îl profesa în melosul neuitării.

Numele său a crescut la dimensiuni naţionale, devenind emblematic, respectat şi admirat pentru marele talent şi pentru devotamentul desăvârşit cu care a încununat sărbătorile sufleteşti ale oamenilor.

Această carte oferă prilejul inedit al întâlnirii cu un Artist autentic, în luminile reflectoarelor sale interioare, cu amintiri de album, cu evocări memorabile, cu întâmplări pitoreşti, cu visuri şi cu idei, în primă audiţie”. (Th. Parapiru – „Portretul unui artist”)


Volumul are 200 de pagini și poate fi descărcat de mai jos. Dimensiune fișier: 64,2 MB
  Citește în format integral

369


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Comentarii








Cele mai recente postari