Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:10 14 05 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La mulți ani, Florența Marinescu!

ro

26 Apr, 2021 00:00 1400 Marime text

Astăzi, aniversăm o personalitate marcantă a spațiului nostru cultural: soprana Florența Marinescu.

Muzicolog, profesor universitar la Facultatea de Arte din cadrul Universității Ovidius din Constanța, scriitor, artist de o calitate umană de excepție, Florența Marinescu s-a născut pe 26 aprilie 1959 și a absolvit, ca șef de promoție, Liceul de Muzică din Constanța, specializarea pian, în 1978. Tot în fruntea colegilor săi de generație termina și Conservatorul din București, în 1986, cu specializarea Canto și muzică.

Urmează studii aprofundate de canto, la Londra, în 1992, cu o bursă de studii oferită de Sir Georg Solti, dar și studii în Franța (1995), cu o Bursă oferită de Fundația des Treilleurs.
În 2002, obține doctoratul în muzică, cu calificativul “Magna cum laude”.

Sunt doar câteva repere din parcursul unui profesionist de excepție, care a făcut artă cu maximă seriozitate și responsabilitate, onorând harul dăruit de providență și oferind la rândul său publicului, prin vocea și prezența sa scenică, momente de memorabilă trăire și bucurie a sufletului.

Având în palmares peste 30 de de titluri fundamentale ale repertoriului liric românesc si universal, Florența Marinescu s-a bucurat de o recunoaștere bine meritată, prin spectacole naționale și internaționale, concerte, emisiuni radio și TV, prezența în numeroase publicații și organizații profesionale, invitația de participare în jurii de specialitate, alături de alte nume de notorietate internațională.

A întruchipat pe scenă, cu o combinație unică de forță și delicatețe, personaje „grele” precum Tosca, Aida sau Thais, trăindu-le dramele și transmițând cu talent și emoție toate trăirile lor răscolitoare. Cei care au avut privilegiul să o vadă și să o asculte, știu ce înseamnă excelența, arta înaltă și profesionistă.

Detașată, cu înțelepciune, de zgomotul și mediocritatea lumii în care suntem nevoiți să trăim, Florența Marinescu trăiește cu satisfacția lucrului bine făcut și cu sentimentul datoriei împlinite, atât ca artist, ca dascăl, ca mentor sau ca părinte. Fiul său, Dorian, îi duce mai departe flacăra talentului și a calității umane desăvârșite.

La mulți ani, Florența Marinescu!
 

Citește și:

Interviu cu soprana Florența Marinescu „Dumnezeu e în toate, dar mai ales în artă”

Constanța are un membru în juriul Concursului internațional de operă „Ionel Perlea”

Comentarii
Cele mai recente postari