Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:18 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Instituția Prefectului - Județul Constanța, mesaj de Ziua Deţinuţilor Politici Anticomunişti din Perioada 1944-1989 (VIDEO)

ro

09 Mar, 2022 00:00 1415 Marime text
 
 
Cu ocazia „Zilei Deţinuţilor Politici Anticomunişti din Perioada 1944-1989“, Instituția Prefectului - Județul Constanța, prin intermediul prefectului Silviu Iulian Coșa, a transmis următorul mesaj de comemorare a  victimelor regimului comunist:
 
„Dunărea, care varsă pe trei guri apă și pe a patra, sânge“ - sunt versuri ale unui deținut întemnițat la Periprava, așa cum povestesc supraviețuitorii regimului opresiv numit „comunism“. Un regim care a adus doar suferință întregii societăți și, cu precădere, celor care au fost antisistem. Memoria fiecărui deținut politic trebuie să rămână vie, pentru că idealurile pentru care aceștia s-au sacrificat au stat la baza țării libere care astăzi este România.
 
Atrocitățile regimului comunist, care a amuțit vocile curajoase prin trimiterea unor bărbați drepți la stuf, la canal, la munca silnică, în general, trebuie să fie cunoscute de fiecare român. Nu este un aspect comod, dar necesar, dacă vrem să conștientizăm că România este pe drumul cel bun datorită curajului și a valorilor de mare moralitate.
 
Astăzi, mâine și în fiecare zi, memoria deținuților politici trebuie ținută vie, pentru că sacrificiile lor nu au fost în van, ci reprezintă unele dintre pietrele de temelie ale societății noastre moderne.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanța

 
 

Citește și:

De la Memorialul Sighet la Memorialul Poarta Albă (VIDEO)

Au pătimit apărând credinţa şi demnitatea poporului roman. 9 martie - Ziua Detinuților Politici Anticomuniști din perioada 1944-1989 (VIDEO)

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Comentarii








Cele mai recente postari