Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:00 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

George Șișcu, deputat PNL Tulcea, mesaj de Ziua Deţinuţilor Politici Anticomunişti din Perioada 1944-1989 (VIDEO)

ro

09 Mar, 2022 16:20 3745 Marime text
 
 
Cu ocazia „Zilei Deţinuţilor Politici Anticomunişti din Perioada 1944-1989“, George Șișcu, deputat PNL Tulcea, a transmis următorul mesaj de comemorare a  victimelor regimului comunist:
 

Dictatura vrea lichidarea conștiinței, nu doar lichidarea fizică a opozanților săi!
 

Istoria nu se repetă niciodată în același fel, dar semințele răului, odată plantate, rodesc peste veacuri suferință de necuprins în cuvinte. În aceste zile, în care asistăm la carnagiul sufletelor nevinovate din Ucraina vecină, suntem mai mult ca oricând datori față de memoria durerii propriului nostru popor. Ziua Deținuților Politici Anticomuniști din Perioada 1944-1989 trebuie să ne aducă veșnic în minte faptul că libertatea de conștiință a produs cele mai multe victime omenești și că este o valoare aflată permanent în pericol.

Omul nou pe care comunismul îl dorea a însemnat decimarea unei întregi elite românești în negrele decenii ale ocupației sovietice și ale regimurilor dictatoriale criminale de până în 1989. Tortură inimaginabilă, munca forțată, crimă. În felul acesta s-a impus dictatura comunistă în România și nu trebuie să uităm niciodată. Uciderea demnității umane era un scop mai presus decât simpla lichidare fizică. O tragedie fără de margini a trăit acest popor până când a văzut din nou lumina libertății, în decembrie 1989.

Să nu uităm și să nu permitem ca asemenea atrocități să mai fie vreodată posibile!

George Șișcu
Deputat PNL de Tulcea
 
Sursa foto: George Șișcu



Citește și:
De la Memorialul Sighet la Memorialul Poarta Albă (VIDEO)

Au pătimit apărând credinţa şi demnitatea poporului roman. 9 martie - Ziua Detinuților Politici Anticomuniști din perioada 1944-1989 (VIDEO)
 
 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Comentarii








Cele mai recente postari