Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:10 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

George Simion, co-președinte AUR, mesaj de Ziua Deţinuţilor Politici Anticomunişti din Perioada 1944-1989 (VIDEO)

ro

09 Mar, 2022 10:36 1594 Marime text
 
 
Cu ocazia „Zilei Deţinuţilor Politici Anticomunişti din Perioada 1944-1989“, George Simion, co-președinte AUR, a transmis următorul mesaj de comemorare a  victimelor regimului comunist:

 
 
Dragi dobrogeni,

Este ziua luptătorilor anticomuniști și, poate știți, poate nu știți, aveți cu ce vă mândri. Luptătorii anticomuniști din Dobrogea, luptătorii care s-au opus ocupației rusești, ocupației sovietice, ocupației străine, patrioții români care au luptat cu arma în mână împotriva ocupantului, trebuie să rămână în memoria neamului nostru.

Așa, ca o chestie mai lumească, mulți ascultă piesa „La Chilia-N port”, dar puțini știu că a fost scrisă de deținuții politici care așteptau să scape din mâinile torționarilor: „La Chilia, la Tătaru, bate Maromet cu parul și la Tătaru, la Chilia bate Lungu cu frânghia.”

Nu vom uita, nu trebuie să uităm, trebuie să facem din Periprava un loc de pelerinaj. Fiți români adevărați până la capăt, chiar dacă doare cel mai tare.”
 

George Simion, co-președinte AUR

 

Sursa foto: ZIUA de Constanța
 



Citește și:
De la Memorialul Sighet la Memorialul Poarta Albă (VIDEO)

Au pătimit apărând credinţa şi demnitatea poporului roman. 9 martie - Ziua Detinuților Politici Anticomuniști din perioada 1944-1989 (VIDEO)
 
 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Comentarii








Cele mai recente postari