Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:03 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Evoluția Dobrogei între 1918 – 1944”, de Valentin Ciorbea

ro

13 Nov, 2020 19:02 4655 Marime text

Monografia de față a fost reeditată cu prilejul împlinirii a 130 de ani de la unirea Dobrogei cu România (noiembrie 1878 – noiembrie 2008) și este, în opinia academicianului Florin Constantiniu, „încununarea unui remarcabil efort de investigație de mai multe decenii, desfășurat de un autor cu vocație și abnegație: vocația istoricului autentic și abnegația cercetătorului, identificat cu profesia sa. 

Dl. Profesor Valentin Ciorbea a acumulat o informație impresionantă despre Dobrogea în perioada interbelică și în anii celui de-al Doilea Război Mondial, pe care a valorificat-o în această carte cu ascuțit spirit critic și într-o cuprinzătoare perspectivă istorică. (...) Prin cartea de față, dl. Profesor Valentin Ciorbea aduce o nouă viziune în abordarea istoriei regionale: cercetarea interesată numai de istoria evenimențială cedează locul unei anchete istorice care examinează zona de la geopolitică la cultură”.

De altfel, demersul valoros al prof. Valentin Ciorbea a fost confirmat prin acordarea Premiului „Mihail Kogălniceanu” al Academiei Române.


Volumul are 595 de pagini și poate fi descărcat de mai jos. Dimensiune fișier: 14,3 MB


  Citește în format integral

639


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Comentarii








Cele mai recente postari