Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:40 01 08 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#DobrogeaDigitală S-a publicat Lista fondurilor şi colecţiilor deţinute de Serviciul Judeţean Constanţa al Arhivelor Naţionale care se dau în cercetare

ro

03 Jun, 2021 00:20 2584 Marime text
  • În urmă cu câteva zile, pe pagina oficială de internet a Arhivelor Naționale ale României, a fost publicată Lista fondurilor și colețiilor date în cercetare de către Serviciul Județean Constanța al Arhivelor Naționale.
 
În lista respectivă apar o serie de Cooperative Agricole de Producție, celebrele CAP-uri, precum CAP Anadalchioi, CAP Valea Seacă, CAP Valul lui Traian, CAP Viile Noi, instituții portuare precum Căpitănia Portului Constanţa, Căpitănia Portului Mangalia, Căpitănia Portului Ostrov, dar și multe alte instituții care, desigur, vor trezi interesul constanțenilor și nu numai.

Astfel, s-au mai dat în cercetare documente de la Casa Asigurărilor Sociale Constanţa, Centrul Naţional de Românizare – Oficiul Constanţa, Centrul Regional de Recepţionare Dobrogea – Constanţa, Centrul şcolar profesional de meserii şi tehnic, , Colecţia Arhiva Breslelor, Colecţia de Fotografii, Colecţia de Microfilme, Colecţia Registrelor de Personal al Foştilor Patroni.

Vor trezi interesul curioșilor documentele puse spre cercetare de la Chestura Poliţiei Constanţa, Comisariatul de Poliţie Cernavodă, Comisariatul de Poliţie Eforie Nord, Comisariatul de Poliţie Eforie Sud, Comisariatul de Poliţie Hârşova, Comisariatul de Poliţie Mangalia.

Totodată cine vrea să știe mai multe din istoria învățământului constănțean va avea acces la studierea unor documente de la Gimnaziul comercial particular, Gimnaziul mixt “Traian” Adamclisi, Gimnaziul “Principesa Elena” Cernavodă, Gimnaziul unic de băieţi Constanţa, Gimnaziul unic mixt Cernavodă, Gimnaziul unic nr. 1 Constanţa.

În edițiile următoare vom reveni cu o serie de materiale prin care vom face conoscute, concret și cmplet, tot ce se poate da în cercetare la Constanța.

Totodată facem precizarea că Serviciul Județean al Arhivelor Naționale Constanța face cunoscut că redeschiderea sălii de studiu şi a ghişeului de relaţii cu publicul s-a reluat din 01.03.2021, iar programul de funcţionare va fi următorul la sala de studiude luni până joi, inclusiv, între orele 09.00 și 13.00.

Totul se va face cu respectarea măsurilor sanitare impuse de actuala pandemie de coronavirus.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanta
 
Comentarii
Cele mai recente postari