Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:59 07 07 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#DobrogeaAcademică Academia Română a donat 50 de tablete unor elevi merituoși din zonele rurale vasluiene

ro

01 Jun, 2020 00:00 1773 Marime text

Inspectoratul Școlar Județean Vaslui a ținut să mulțumească public Academiei Române pentru inițiativa de a oferi unui număr de 50 de elevi merituoși, dar fără resurse materiale, din zonele rurale ale județului Vaslui, tablete performante.

Mulțumim din toată inima Președintelui Academiei Române, domnului academician Ioan Aurel Pop și Secretarului General al acestui înalt for, domnului academician Ioan Dumitrache pentru gestul nobil și pentru toată bucuria care au fost oferite elevilor vasluieni, laolaltă cu speranța și motivația continuării în aceeași cheie a dragostei de carte și de țară”.


Evenimentele de înmânare s-au desfășurat la Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu” Vaslui, Colegiul Național „Gheorghe Roșca Codreanu” Bârlad și Colegiul Național „Cuza Vodă” din Huși. Tabletele dăruite elevilor vasluieni au trafic Internet inclus de 10 GB lunar, timp de doi ani. Delegația Academiei a fost coordonată de domnul Bogdan Cristea, Șef Serviciu Cancelarie al Academiei Române.

La aceste ceremonii, au participat inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Vaslui, prof. Gabriela Plăcintă, inspector școlar general adjunct, prof. Ana-Cristiana Botan, directorii liceelor-gazdă, părinții elevilor recompensați.


Sursa foto: Pagina oficială a Inspectoratului Școlar Județean Vaslui


#DobrogeaAcademică


#DobrogeaAcademică, proiect ce conectează comunitatea dobrogeană la nucleul intelectualităţii româneşti


Proiectul #DobrogeaAcademică, asumat de cotidianul ZIUA de Constanţa, are ca obiectiv conectarea comunităţii dobrogene la cel mai înalt for al intelectualităţii româneşti - Academia Română.
Gândit ca un demers editorial bivalent, la care contribuie cele mai importante instituţii de educaţie şi cultură constănţene, prin #DobrogeaAcademică se doreşte, pe de o parte, readucerea în atenţia comunităţii a relaţiei Dobrogei cu Academia Română, din toate timpurile - începând cu Constantin I. Brătescu, iar pe de altă parte - un deziderat mai vechi -, porneşte de la convingerea că vor exista academicieni care vor accepta invitaţia de a conferenţia despre cel mai vechi pământ românesc atestat documentar.
Prin intermediul acestui proiect, ZIUA de Constanţa îşi propune ca dobrogenii să cunoască activitatea acestui nucleu al intelectualităţii româneşti, prin promovarea preocupărilor actuale ale Academiei Române.


Citește și:

#DobrogeaAcademică 154 de ani de la înființarea „celui mai înalt for românesc de consacrare științifică și culturală“. Vivat, Crescat, Floreat!
 
Comentarii
Cele mai recente postari