Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:09 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Constanţa“, de Tudor Şoimaru

ro

07 Feb, 2019 16:32 3217 Marime text

Cu pitoreştile sale reportaje, ilustrate cu 40 de fotografii aparţinând lui Nicolae Tomescu, scriitorul Tudor Şoimaru se alătură autorilor care au scris despre Constanţa şi ale căror lucrări pot fi parcurse  în format digitalizat în Biblioteca Virtuală ZIUA de Constanţa.
În cele 155 de pagini ale volumului „Constanţa”, cotat astăzi pe piaţa anticariatelor şi la 350 lei, veţi putea parcurge 14 relatări cu parfum de altădată, purtând titluri incitante la lectură, precum Cafenele cu pescari şi cu poveşti, Regele Contrabandei, Cetatea fermecată, Nuntă în Anadolchioi, Paşi de femeie: cifru de dragoste ş.a.
Şoimaru spunea despre oraşul de la malul mării că „s-a născut din drojdie de cafea, Afrodită orientală... Cu un şerbet de trandafir şi-o gingirlie, ai o filozofie unică. Fără dramă, fără ecuaţii sufleteşti. Ai nostalgia peisajului şi lenea desţelenirii; mori cu fiecare plecare de vapor şi renaşti cu toate sosirile... De sus, de la cafenea, ai sub picioare marea, o desfizi, o stăpâneşti, nu-ţi scapă“ (pag. 29-30).
 
Volum oferit spre digitalizare de Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa
 
Lucrarea are 160 de pagini şi poate fi descărcată de mai jos. Dimensiune fişier: 10,8 MB
 
Citește în format integral

544


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Comentarii








Cele mai recente postari