Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:40 25 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#citeșteDobrogea Ion Coja, intransigent în apărarea românismului

ro

22 Oct, 2021 00:00 2786 Marime text
  • Profesorul Ion Coja împlinește azi 79 de ani
 
Ion Coja s-a născut la Constanţa, pe 22 octombrie 1942, într-o familie de mocani ardeleni, bunicii săi fiind originari din Bran, Răşinari şi Săcele.
 
Absolvent al Liceului „Mircea cel Bătrân”, promoţia 1960, și ulterior al Facultății de Litere din București, Ion Coja rămâne asistent la Catedra de lingvistică generală, la recomandarea profesorului Alexandru Graur, parcurgând apoi toate treptele universitare.Paralel cu activitatea didactică şi ştiinţifică, Ion Coja a simțit întotdeauna nevoia și datoria să se implice în viața socială şi politică, susținându-și curajos principiile, promovând adevărul istoric, patriotismul şi fiind atașat de doctrina naționalistă. „Sunt român şi nimic din ce este românesc nu-mi este străin!” pare a fi motto-ul său, împărtășit cu doi dintre mentorii de care s-a simțit inspirat: Alexandru Graur şi Petre Ţuţea.


Ion Coja s-a afirmat, de asemenea, ca autor de literatură şi publicistică, punându-și semnătura pe o serie de romane şi piese de teatru, publicând numeroase articole de forță, dezbătând teme dintre cele mai arzătoare ale societății.

În anii ’90, intră în politică și este ales senator pe lista Partidului Democrat Agrar. Se remarcă prin numeroase intervenţii oportune şi energice, prin campania iniţiată împotriva legiferării dreptului străinilor de a cumpăra pământ în România.

Este activ în Uniunea Vatra Românească și înfiinţează Liga pentru Combaterea Anti-Românismului LICAR, organizaţie care se implică radical în apărarea drepturilor elementare ale românilor, ca populaţie majoritară şi făuritoare a statului român.
În prezent, scrie și comentează aproape zilnic pe site-ul său ioncoja.ro, fiind la curent cu tot ce se întâmplă în societatea românească și combătând cu fermitate toate inițiativele anti-românești sau anti-creștine - o voce care nu poate fi ignorată și care denotă curaj și tinerețe a spiritului.
 
Sursa foto: facebook/ion coja

Citește și:

#citeșteDobrogea: Ion Coja, despre statisticile devastatoare privind emigrația în România

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Comentarii
Cele mai recente postari