Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:19 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Cinstirea memoriei profesorului Ioan Borcea” (1879-1936)

ro

14 Jan, 2021 01:38 8795 Marime text

Ioan Borcea a fost fondator, în 1926, al Stațiunii Zoologice Marine de la Agigea al cărei director a fost între anii 1926-1936.

În timp, a devenit una dintre cele mai active şi dezvoltate staţiuni de la Marea Neagră şi o şcoală pentru biologia românească, aparținând Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

Staţiunea de Cercetare are trei clădiri, în care sunt amenajate un laborator de ecologie marină, un laborator de ornitologie, o sală de cursuri pentru studenți cu rețea de calculatoare, un Muzeu al Mării Negre, o bibliotecă de specialitate, şi dormitoarele amenajate pentru studenţi, cadre didactice şi cercetători, cu o capacitate de 114 locuri. Laboratoarele Stațiunii de cercetare sunt dotate cu echipamente de cercetare fiind utilizate în prezent atât de cercetători, cât și de studenții ce își desfășoară aici studiile pentru programele de licență, master și doctorat.

Dotările Stațiunii de cercetare sunt completate de ambarcațiunea marină „Prof. Dr. Ioan Borcea”, ce permite cercetarea ecosistemelor marine în toate tipurile de faciesuri. De asemenea, Staţiunea de Cercetare adăpostește în incinta sa o arie naturală protejată, unică pentru România, „Dunele marine de la Agigea” (ROSCI0073).


Volumul are 13 de pagini și poate fi descărcat de mai jos. Dimensiune fișier: 2,25 MB
  Citește în format integral

983


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Comentarii








Cele mai recente postari