Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:31 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Au început înscrierile la inedita competiţie internaţională „Teza mea în 180 de secunde”

ro

15 Jan, 2020 00:00 2546 Marime text

Pentru al patrulea an consecutiv, România participă la o competiţie inedită în limba franceză, intitulată „Teza mea în 180 de secunde”, în cadrul căreia doctoranzii sau cei care au obţinut titlul de doctor în România îşi pot susţine teza în doar trei minute, ajutaţi de un singur diapozitiv, informează Institutul Francez din Bucureşti, organizator alături de Agenţia Universitară a Francofoniei (AUF) în Europa Centrală şi Orientală, conform Agerpres.
 
Înscrierile la concurs se fac până la data de 1 martie 2020, completând formularul de pe site-ul formulaires.auf.org. Finala de anul acesta se va desfăşura la Paris, în luna octombrie, şi pot participa candidaţii care urmează un program de doctorat în anul universitar 2019-2020 sau cei care au susţinut teza de doctorat în cursul anului universitar 2018-2019 în cadrul unei instituţii de învăţământ superior din România.
 
Inspirată de concursul de origine australiană, intitulat „Three Minute Thesis", competiţia „Teza mea în 180 de secunde" a fost iniţiată în Quebec, în 2012, de către Asociaţia francofonă pentru cunoaştere (ACFAS), iar România se bucură de un bun renume.
 
Ba chiar Constanţa se poate mândri cu performanţa prof. Veronica-Diana Hagi, de la Universitatea „Ovidius" din Constanţa, care în anul 2018, a obţinut locul al treilea pentru prezentarea proiectului său doctoral „La biographie linguistique, un outil didactique plurivalent" („Biografia lingvistică, un instrument didactic plurivalent").
 
Ediţia de anul trecut s-a desfăşurat la Dakar (Senegal), iar juriul internaţional a deliberat teza candidatei din Belgia câştigătoarea premiului I, în valoare de 1.500 euro, premiul II (1.000 euro) a revenit reprezentantei Madagascar, premiul III (750 euro) – Franţa. Premiul publicului (700 euro) a revenit reprezentantei ţării-gazdă.
Revenind la ediţia de anul acesta, finala naţională va fi organizată la Bucureşti în data de 6 mai, iar laureatul sau laureata finalei naţionale va reprezenta România la finala internaţională de la Paris.
 
Citeşte şi:
 
Veronica Hagi, doctorand UOC, a câştigat Finala naţională a concursului „Teza mea de doctorat în 180 de secunde”

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Comentarii








Cele mai recente postari