Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:19 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Asociația Foștilor Deținuți Politici din România, mesaj de Ziua Deţinuţilor Politici Anticomunişti din Perioada 1944-1989 (VIDEO)

ro

09 Mar, 2022 00:00 1594 Marime text


Cu ocazia „Zilei Deţinuţilor Politici Anticomunişti din Perioada 1944-1989“,Asociația Foștilor Deținuți Politici din România, prin intermediul președintelui interimar Sergiu Rizescu, a transmis următorul mesaj de comemorare a victimelor regimului comunist:
 
„Este ziua noastră, a suferinței, mai ales că în Dobrogea au lucrat zeci de mii de deținuți și de-a lungul Canalului Dunăre - Marea Neagră sunt zeci de morminte. Este un remember al suferinței noastre, pentru că generația noastră era generația tinerilor de altădată, care au iubit țara noastră. Așa credeam, că e a noastră, și a fost furată de comuniști.

Și tatăl meu a lucrat la Canal și îmi povestea că într-o noapte de noiembrie au fost scoși din fiecare baracă deținuți și i-au pus să îi îngroape pe alți deținuți decedați.

Prin unele locuri, de-a lungul Canalului Dunăre - Marea Neagră sunt încă oseminte. Oameni fără cruce.

Am fost și eu arestat și am lucrat în mina de plumb. Tatăl meu, când a aflat că am fost arestat și eu, s-a pus în genunchi și a zis: „Doamne, mi-au luat și băiatul!“ A pus o coajă de pâine într-un săculeț, la păstrare pentru fiul pe care îl aștepta. Dar el nu a ajuns la Canal, a fost dus la mina de plumb.

Ne mai amintim noi despre noi și niște ziariști de bună credință, care fac să fim în neuitare. Și pentru asta vă mulțumim.“
 
 Sursa foto: Jurnalul de Argeș



 
 Citește și:

De la Memorialul Sighet la Memorialul Poarta Albă (VIDEO)

Au pătimit apărând credinţa şi demnitatea poporului roman. 9 martie - Ziua Detinuților Politici Anticomuniști din perioada 1944-1989 (VIDEO)


 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Comentarii








Cele mai recente postari