Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:08 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Anuarul presei române și al lumei politice 1926-1927", ediția VII

ro

18 Nov, 2019 18:29 8600 Marime text

Tipărit în 12.000 de exemplare, Anuarul a fost distribuit în toate cercurile comerciale, industriale și financiare din țară și din străinătate, mare parte fiind acoperit de reclame dintre cele mai diverse, ilustrații de epocă sau portretele unor importanți demnitari însoțite de scurte texte biografice.

Cât privește reclamele, în opinia directorului Rusenescu constituie „unul dintre factorii cari ajută în mod nebănuit reușita tuturor întreprinderilor lucrative. Societățile și întreprinderile individuale cari doresc să se facă cunoscute, trebue însă să selecționeze cu multă atențiune organele cel mai serioase cărora le vor încredința publicitatea lor”.

Între zecile de reclame veți putea descoperi ziarele și revistele din Constanța anului 1926, dar și ziare și „publicațiuni” din țară, articole semnate de N. Popescu-Duțu-Nicolae Argeș („La înmormântarea reginei Elisabeta”, de revizorul școlar Vasile Helgiu („Școala primară din Dobrogea în curs de 40 ani. 1879-1919)”, de Andrei V. Popovici („Din lumea presei”), despre un anume pictor Lateș, despre Ion. N. Roman, dar și despre geamiile din Dobrogea ori trăirile lui Ovidius la Pontul Euxin.
 

Galerie foto:



Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Comentarii








Cele mai recente postari