Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:39 12 12 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Anuarul presei române și al lumei politice 1926-1927", ediția VII

ro

15 Nov, 2019 18:30 519 Marime text


În Prefața celor 232 de pagini ale acestei publicații, Nicolae Rusenescu, „director proprietar al Anuarului Presei Române și lumei politice”, își exprimă convingerea că astfel completează un „gol adâncsimțit” și face „un real serviciu cititorilor și publicisticii țării noastre”.


Tipărit în 12.000 de exemplare, Anuarul a fost distribuit în toate cercurile comerciale, industriale și financiare din țară și din străinătate, mare parte fiind acoperit de reclame dintre cele mai diverse, ilustrații de epocă sau portretele unor importanți demnitari însoțite de scurte texte biografice.

Cât privește reclamele, în opinia directorului Rusenescu constituie „unul dintre factorii cari ajută în mod nebănuit reușita tuturor întreprinderilor lucrative. Societățile și întreprinderile individuale cari doresc să se facă cunoscute, trebue însă să selecționeze cu multă atențiune organele cel mai serioase cărora le vor încredința publicitatea lor”.

Între zecile de reclame veți putea descoperi ziarele și revistele din Constanța anului 1926, dar și ziare și „publicațiuni” din țară, articole semnate de N. Popescu-Duțu-Nicolae Argeș („La înmormântarea reginei Elisabeta”, de revizorul școlar Vasile Helgiu („Școala primară din Dobrogea în curs de 40 ani. 1879-1919)”, de Andrei V. Popovici („Din lumea presei”), despre un anume pictor Lateș, despre Ion. N. Roman, dar și despre geamiile din Dobrogea ori trăirile lui Ovidius la Pontul Euxin.

Primele pagini ale Anuarului sunt alocate biografiilor miniștrilor și unor importanți oameni politici de la acea vreme.


Lucrarea are 232 de pagini și poate fi descărcată de mai jos. Dimensiune fișier: 20 MB

  Citește în format integral

68

Comentarii
Cele mai recente postari