Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:17 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Aniversare la Centrul „Jean Constantin”. Dan Cojocaru împlinește 52 de ani

ro

31 Jan, 2020 00:00 3513 Marime text

Ileana Ploscaru, decana de vârstă a colectivului artistic de la Teatrul de Stat Constanța, este sărbătorită astăzi, la cea de-a 89 aniversare, împreună cu discipolul său, actorul Dan Cojocaru, alături de care joacă în piesa „Bătrâna și hoțul”.
 
Coordonator al Centrului Multifuncţional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin“ din Constanţa din aprilie 2018, în activitatea căruia se implică foarte intens, dedicându-se în mod special tinerilor cu nevoi speciale, fie că vorbim de cei din adăposturile de stat sau cei cu deficienţe, Dan Cojocaru mărturisea într-un interviu online la ZIUA de Constanța: „Eu am foarte mare încredere în tineri și cred că este o relație în care fiecare are câte ceva de învățat. Tinerii trebuie să fie provocați, să fie smulși din lumea virtuală în care algoritmul folosit acolo ne transformă în niște roboței, cu gândire rece, matematică, dar în care lipsește sufletul. Eu cred că prin artă oamenii nu se pot despărți de suflet. Avem tineri extraordinari, i-am întâlnit, am reușit să comunic cu ei și să lucrez și cred că întotdeauna atunci când ei greșesc o mare parte din vină ne aparține nouă, adulților. «Dacă un copil nu poate învăța în felul în care îi predăm, trebuie să-i predăm în felul în care el poate învăța!». Nu am spus-o eu, ci dr. O. Ivar Lovaas”.
 
Este absolvent (1986) al Liceului Industrial nr. 4 Constanţa, iar în 1995, al Universității „Hyperion“ - Facultatea de Arte.
Între 1988 şi 1995 a fost actor şi regizor la Teatrul „Fantasio“ Constanţa, iar în perioada 1992 - 1994, realizator şi prezentator de emisiuni la MTC - TV Constanţa. De asemenea, între 1992 şi 1995, a fost regizor şi realizator spectacole la Liceul „Eminescu“, Liceul Industrial nr. 5, Liceul Economic.
 
Pe scena Teatrului de Stat îl puteți vedea și în cea mai recentă premieră „Lasă-mă să intru”, dar și în „Eutopia”, „Bucuria de a fi îndurerat la Tomis”, „Uciderea lui Gonzago”, „Titanic Vals”, „Visul unei nopţi de vară”, „Nişte năroji”, „Scaiul”, „Nunta lui Figaro” şi „Să ne răzbunăm, iubito!”.
 
Sursa foto: Facebook Centrul multifuncțional educativ pentru tineret „Jean Constantin”
 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Comentarii








Cele mai recente postari