Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:52 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Ziua mondială a apei este sărbătorită în întreaga lume pe 22 martie

ro

22 Mar, 2016 00:00 11646 Marime text


Ziua mondială a apei este sărbătorită în întreaga lume, în fiecare an, pe 22 matie. Prin urmare, astăzi este o zi în care sărbătorim apa. Obiectivul este de a sensibiliza populația atât în privința potențialului pentru o cooperare extinsă, cât și asupra răspunsurilor la provocările cu care se confruntă managementul resurselor de apă.
 
Conferința Națiunilor Unite asupra mediului înconjurător de la Rio de Janeiro a adoptat, la data de 22 decembrie 1992, hotărârea prin care ziua de 22 martie devenea Ziua mondială a apei (World Water Day).
 
Apa este esențială pentru sănătate, pentru supravieţuirea noastră. Organismul uman poate rezista câteva săptămâni fără mâncare, dar doar câteva zile fără apă. Apa și energia se află într-o strânsă legătură, deoarece este nevoie de apă pentru a genera energie, iar energia este necesară pentru a furniza apă. Apa este necesară și în asigurarea alimentației, pentru irigațiile plantelor folosite în alimentație, pentru asigurarea apei necesare animalelor și păsărilor, pentru procesul de fabricație a produselor alimentare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii