Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:33 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

RAJA Constanța lansează concursul de pictură și desen „Apa este viață!”. Calendarul concursului și modalitatea de înscriere

ro

11 Feb, 2022 11:46 2012 Marime text

Fiți gata, start la premii pentru cei mici!

RAJA Constanța lansează concursul de pictură și desen “Apa este viață!”.

Copiii sunt invitați să sărbătorească alături de RAJA Ziua Mondială a Apei participând la concursul de pictură și desen Apa este Viață!

Sărbătorită anual în ziua de 22 martie, în întreaga lume, Ziua Mondială a Apei se axează de data aceasta pe valorizarea apei subterane pe care, chiar dacă nu o vedem, nu trebuie să o uităm ci să o privim ca pe o comoară ascunsă, al cărei impact este vizibil pretutindeni.


Prin tema „Apa subterană – Faceți invizibilul vizibil” se accentuează rolul vital al apelor subterane în infrastructura de alimentare cu apă și de canalizare, în agricultură, în industrie, în ecosisteme etc.

Apa din acvifere traversează granițe și este extrem de important modul în care împărtășim resursele transfrontaliere de apă subterană, echilibrând nevoile într-o lume în continuă schimbare. Această apă nevăzută este o parte importantă a procesului de adaptare la schimbările climatice.


În calitate de furnizor al serviciilor de alimentare cu apă și de colectare-tratare a apelor uzate, RAJA se implică activ în protejarea apei subterane, promovând utilizarea sustenabilă a acesteia, cu atât mai mult cu cât activitățile umane (creșterea populației, a economiei, a consumului, a producției de deșeuri, urbanizarea etc.) și variabilitatea climei pun presiune pe astfel de resurse.
Peste 80 de țări din întreaga lume, inclusiv din Europa, se confruntă cu o vulnerabilitate hidrică ridicată, oamenii întâmpinând zilnic dificultăți în accesarea unei cantități suficiente de apă.


Potrivit UNICEF, la nivel mondial, unu din cinci copii nu are suficientă apă pentru acoperirea nevoilor sale zilnice. Chiar și în țara noastră, care deține cele mai bogate resurse subterane de apă, există zone care depind de apa de suprafață și care se confruntă adeseori cu probleme de calitate a acesteia sau, în perioade de secetă sau de îngheț, cu lipsa ei.



De aceea, am dorit să atragem atenția asupra necesității protejării apei și aprecierii ei la justa valoare, lansând tinerilor școlari provocarea de a ne împărtăși propria lor viziune cu privire la o temă sensibilă și mereu actuală: Importanța apei în viața noastră. Prin urmare, îi invităm pe toți copiii cu vârste cuprinse între 7 și 16 ani, cu domiciliul în județul Constanța, să își demonstreze talentul și creativitatea în cadrul Concursului de pictură și desen Apa este viață!


Având în vedere condițiile de distanțare fizică impuse de autorități, concursul se va desfășura on-line, pe pagina de Facebook RAJA S.A. – www.facebook.com/scRAJAsa, în perioada 11 februarie – 22 martie 2022.


Înscrierea în concurs se face prin trimiterea unei singure lucrări, în format JPEG sau PDF, pe messenger, chat, sau pe adresa de e-mail: informare.publica@rajac.ro. Condițiile explicite sunt prevăzute în Regulamentul concursului publicat pe pagina de Facebook RAJA sau pe site-ul companiei la adresa www.rajac.ro.


Lucrările înscrise în concurs pot fi realizate prin orice tehnică (ulei, acuarelă, creion, peniță, etc.). și vor fi prezentate într-o expoziție virtuală organizată pe pagina de Facebook, urmând a fi departajate pe două categorii de vârstă stabilite, respectiv 7-11 ani și 12-16 ani. Aici, oricine va accesa pagina noastră de Facebook va putea vota prin like lucrarea preferată, urmând ca cele mai apreciate creații să fie desemnate câștigătoare și ulterior premiate.



Pentru fiecare categorie de vârstă vor fi acordate premii pentru locurile I – tabletă, II – eBook Reader și III – smartwatch și câte cinci mențiuni. Toți cei premiați vor primi vouchere valorice pentru librăria Cărturești.

CALENDARUL CONCURSULUI
  • 11 februarie 2022 – lansare concurs;
  • 12 februarie – 04 martie 2022, ora 12.00 – realizarea și transmiterea desenelor;
  • 04 martie 2022 – colectarea lucrărilor și postarea acestora pe pagina de Facebook: facebook.com/scRAJAsa;
  • 07 – 20 martie 2022, ora 24.00 – Start vot! (acumulare like-uri);
  • 21 martie 2022 – verificarea respectării condițiilor de participare la concurs și numărarea voturilor;
  • 22 martie 2022 – anunțarea câștigătorilor pe pagina de facebook și pe pagina web / informarea câștigătorilor pe e-mail/messenger/chat sau telefonic;
  • 23 martie – 06 aprilie 2022 – premierea elevilor;

În speranța ca am captat atenția micilor artiști și vom atrage cât mai mulți participanți, așteptăm cu nerăbdare creațiile acestora.
SUCCES!, transmit reprezentanții RAJA SA. 


Sursa foto: facebook/ RAJA SA 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii