Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:48 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

18 septembrie - Ziua Internațională a Monitorizării Calității Apei

ro

18 Sep, 2021 00:00 1418 Marime text
  • Începând din 1972, în fiecare an, pe data de 18 septembrie este marcată Ziua Internațională a Monitorizării Calității Apei
 
Ziua mondială de monitorizare a apei (World Water Monitoring Day) marcată, anual, la 18 septembrie, potrivit www.worldwatermonitoringday.org. reprezintă o iniţiativă globală menită să determine oamenii din întreaga lume să testeze calitatea apei locale şi să încurajeze acţiunile de protejare a apei.
 
Ea a fost instituită pentru a încuraja şi a educa oamenii cu privire la modul în care pot monitoriza componentele apei din zona în care locuiesc, notează site-ul www.daysoftheyear.com. Poluarea apei este o problemă serioasă, iar cu fiecare an care trece este tot mai important să învăţăm cum să o identificăm, dar şi să o prevenim. A fost iniţiată în anul 2003, de America's Clean Water Foundation, cu intenţia de a fi un program adresat oamenilor de pe tot globul cu scopul de a-i sensibiliza cu privire la problemele legate de poluarea apei şi pentru a-i determina să testeze apele locale.
 
Această zi a fost marcată, la început, o lună mai târziu, la 18 octombrie - aniversarea adoptării, în 1972, în SUA, a Legii Apei Curate (Clean Water Act), în baza căreia a început refacerea şi protejarea resurselor de apă ale ţării. Dar, pentru a facilita participarea în acele părţi ale lumii unde temperaturile ajung la punctul de îngheţ la acel moment, în 2007 data a fost schimbată cu 18 septembrie.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii