Ştiaţi că...? Într-o zi de 24 septembrie, navigatorul Cristofor Columb pleca...
Ştiaţi că...?: Într-o zi de 24 septembrie, navigatorul Cristofor Columb pleca...
24 Sep, 2014 00:00
ZIUA de Constanta
3380
Marime text

Pe data de 27 noiembrie, vasele au ancorat la Navidad, unde toţi oamenii au fost ucişi, iar fortul a fost distrus. După ce a abandonat corăbiile, Columb a stabilit o colonie ce a devenit prima aşezare europeană în Lumea Nouă. Deşi navigatorul italian a ţinut un jurnal în care nota informaţii despre călătorie, doar fragmente mici sunt cunoscute în prezent, cele mai multe date provenind din referinţe indirecte.
În timpul celei de-a treia expediţii, în 1498, navigatorul a descoperit un nou continent, America. Oficial, Columb este cel care a descoperit America, dar există dovezi conform cărora normanzii au fost primii care au păşit pe aceste meleaguri, cu cinci secole înaintea lui Columb.
Celebrul navigator s-a născut la Geneva, în Italia, într-o familie de oameni simpli. În 1470, deşi nu avea cultură ştiinţifică, relaţii sau experienţă maritimă, a realizat prima sa călătorie spre insula Chios, în Marea Egee. Şase ani mai târziu, nava pe care se afla a fost atacată de piraţi. Columb a reuşit să înoate până la ţărm şi a găsit adăpost la Lisabona, unde s-a căsătorit cu fiica guvernatorului insulei Porto Santo.
Bazându-se pe informaţiile acumulate de-a lungul călătoriilor sale, Columb a ajuns la concluzia că Pământul este cu 25 mai mic decât se credea la acea vreme. Pornind de la această premisă, dorea să descopere o nouă rută spre Asia.
Navigatorul a murit în 1506, după o lungă boală, la Valladolid. Potrivit Wikipedia, în anul 2006, la 500 de ani de la moartea lui Cristofor Columb, în Spania a fost emisă o monedă comemorativă de argint, cu o valoare nominală de 12 euro.
Sursa foto: Wikipedia
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii