Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:58 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Beyoncé, vedetă în lumea muzicii şi nu numai, împlineşte 35 de ani

ro

04 Sep, 2016 00:00 2255 Marime text
Celebra cântăreaţă Beyoncé, născută pe 4 septembrie, împlineşte 35 de ani astăzi. A ajuns cunoscută în postura de componentă a grupului Destiny's Child, formația de fete cu cele mai mari vânzări din istorie.
 
Tatăl artistei este de origine afro-americană, iar mama, Tina, provine dintr-o familie cu origini franceze, rădăcini afro-americane, amerindiene şi irlandeze. La şcoala primară din Texas, Beyoncé a studiat baletul şi jazz-ul, iar în ciuda timidităţii sale, a participat la diverse concursuri de muzică şi interpretare.
 
La vârsta de şapte ani, a câştigat premiul cel mare la un concurs pentru copii, interpretând melodia „Imagine” a lui John Lennon. Ulterior, s-a remarcat pe plan internaţional cu Destiny’s Child, trupă care a înregistrat vânzări record.
 
În 2001, Beyoncé a interpretat primul rol pe marele ecran, în filmul „Austin Powers in Goldmember”. În acelaşi an, l-a cunoscut pe Jay-Z, cu care este căsătorită în prezent. În anul 2002, Beyoncé a devenit prima femeie de culoare care a obţinut un premiu, respectiv „Compozitoarea Anului”, din partea Asociaţiei Americane a Compozitorilor, Autorilor şi Scriitorilor, pentru piesa „Survivor”. Un an mai târziu, cântăreaţa a lansat primul album solo, „Dangerously In Love”. Melodiile artistei se transformau în hit-uri, dintre acestea amintim „Crazy in Love”, „Me, Myself and I”, „Naughty Girl”, „Deja Vu”, „Irreplaceable”.
 
Beyoncé a obținut duminica trecută trofeul pentru cel mai bun videoclip al anului cu prilejul galei Video Music Awards, pentru „Formation”, ce evocă violențele polițiștilor împotriva americanilor de culoare.
 
Vedetă în lumea muzicii, Beyoncé a devenit și un star al modei. În iunie, artista a obţinut prestigiosul titlu de icoană a modei la CFDA Fashion Awards 2016.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii