Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:27 21 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Terapia cu acupunctură - generalităţi şi afecţiuni tratate

ro

06 Aug, 2014 00:00 2029 Marime text


Acupunctura, originară din China, este o metodă de îmbunătăţire a stării de sănătate, care stimulează eliberarea de endorfine şi ajută la scăderea durerii în organism. De asemenea, acupunctura influenţează eliberarea de neurotransmiţători, îmbunătăţeşte funcţionarea sistemului nervos vegetativ şi facilitează circulaţia sângelui în tot corpul. S-a demonstrat că această metodă eliberează în sistemul nervos central hormoni cu efect analgezic, în timp ce introducerea acelor în piele stimulează nervii periferici şi distrage atenţia de la durerea de bază.
Pe lungimea fiecărui meridian se găsesc puncte-cheie, care se împart în cinci categorii, puncte de tonificare, cu rol în stimularea funcţiei organice deficitare, puncte de dispersie, care calmează o funcţie organică ce suferă prin exces (hiperfuncţie, hipersecreţie), puncte surse, puncte de alarmă şi puncte de trecere, prin care se scurge energia vitală atunci când ea se află în exces într-un organ.

Tratamentele cu acupunctură contribuie la tratarea unei game largi de afecţiuni, cum ar fi migrena, laringita, durerile în gât şi de urechi, sindromul premenstrual, tulburările menstruale, spondiloza, chisturile, problemele de circulaţie, tulburările digestive, colita ulcerativă, diareea, constipaţia, artrita sau diferite afecţiuni genitale şi urinare. Cu ajutorul acupuncturii, pot fi tratate şi tulburările de personalitate, precum schizofrenia.


Rolul acelor este de a stimula punctele corespunzătoare fiecărui organ. Această stimulare reechilibrează fluxul energetic al organismului, iar tratamentul poate fi realizat prin mai multe metode. De exemplu, în acupunctura clasică, se folosesc ace subţiri, fabricate din aur, argint sau oţel inoxidabil şi care se introduc în piele (doi-trei milimetri). Electroacupunctura constă în aplicarea unor curenţi electrici de mică intensitate, prin intermediul acelor sau al unor aparate ce nu necesită înţepare. Magnetoterapia presupune aplicarea unor magneţi rotunzi, care au puteri diferite, în funcţie de afecţiunea de care suferă fiecare persoană, în timp ce terapia cu ventuze stimulează capacitatea organismului de a rezista la diverse boli şi constă în aducerea bolii din profunzime la suprafaţă, de unde poate fi eliminată mai uşor.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii